Gimtasis Rokiškis ELTA PAGD: pastarąją parą ugniagesiai gavo 112 iškvietimų dėl audros išverstų medžių

PAGD: pastarąją parą ugniagesiai gavo 112 iškvietimų dėl audros išverstų medžių

177
0

Pastarąją parą Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) gavo per 110 iškvietimų dėl trečiadienio vakarą sukeltų audros padarinių ir išverstų medžių. Pasak PAGD Situacijų koordinavimo skyriaus atstovo Giedriaus Vaičiulio, daugiausiai pranešimų gauta Utenos, Kauno ir Vilniaus rajonuose.
„Per parą priešgaisrinės pajėgos nuvirtusių medžių šalinimui vyko 112 kartų“, – ketvirtadienį LRT radijui sakė PAGD atstovas G. Vaičiulis.
„Fiksuoti 105 iškvietimai (dėl nuvirtusių medžių – ELTA) ant važiuojamosios kelio dangos, 4 ant automobilių, 3 – ant paspirtukų“, – detalizavo jis.
PAGD atstovas neatmetė, kad pranešimų pareigūnai gali gauti dar ir šiandien. Jo teigimu, daugiausiai gelbėtojų pagalbos prireikė Utenos, Vilniaus ir Kauno regionų gyventojams.
„Daugiausiai pranešimų buvo gauta iš trijų regionų – Utenos, Vilniaus ir Kauno“, – nurodė G. Vaičiulis.
PAGD dar antradienį pranešė, kad trečiadienį Lietuvoje kils audra – numatoma perkūnija, vietomis smarkiai lis, kris kruša, bus pavojingi vėjo gūsiai. Departamentas visuomenę ragino pasirūpinti savo ir savo turto saugumu.
Lietuvos naujienų agentūra ELTA. Geros ar piktos valios pasireiškimai, stichinės nelaimės ir nekalti gamtos pokštai, pasaulio ir mūsų krašto politinio, ekonominio bei kultūrinio gyvenimo naujienos, naujų žvaigždžių atradimai ar įmintos mikropasaulio mįslės, sporto varžybos ir daug kitokių svarbių bei įdomių dalykų.
Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus