Afroditė TUSKAITĖ
Diena, kai svajonės tampa realybe
Domėjimasis maistu Neringos gyvenime sukasi nuo mažų dienų. „Augau pas močiutę kaime ir visad matydavau, kaip yra kepama višta, kaip verdama sriuba, kaip gaminama košė, iš kur atsiranda pienas, kaip daromos dešros. Vaikystė nebuvo rožėmis klota, todėl sukdavausi aplink puodus su močiute, kad mokėčiau viską pati – ką išmoksi, tą turėsi“, – sako pašnekovė.
Maisto gamyba ir dabar yra didelė Neringos gyvenimo dalis. N. Mikalkėnienė gamina namuose, yra baigusi maisto technologijos mokslus bei įgijusi virėjos profesiją. Prieš pradėdama kurti savo verslą klientus maistu džiugino užkandinėje.
„Visada sakydavau, kad turėsiu savo restoraną. Aišku, iki restorano lygio dar reikėtų padirbėti, bet apmąstymai ir svajonės sukosi ilgai… Nežinojau, nuo ko pradėti, tad pirmiausia leidausi į patalpų paieškas. Iš pradžių sekėsi sunkiai – tinkamų patalpų neradau, o kai kurių rastų nuoma buvo per brangi. Bet, pasirodo, vis tik ateina ta diena, kai svajonės tampa realybe – radau patalpas „Neringos svetainei“, – pasakoja N. Mikalkėnienė.
Viską sutvarkė per mėnesį
N. Mikalkėnienė sakė, jog Nepriklausomybės a. 4 – puiki vieta. Svetainė įsikūrusi netoli nuo gyvenamosios vietos, o ir nuoma nebrangi, tad Neringa kartu su vyru kibo į remonto ir pertvarkymo darbus.
„Viską darėme patys, darbavomės, kad gaučiau leidimus atsidaryti. Buvo sudėtinga, nes kur ėjau klausti ar prašyti pagalbos, atsimušdavau kaip į sieną. Tačiau nenuleisdavome rankų, suremdavome pečius ir nenustodavome siekti tikslo“, – patirtimi dalijasi „Neringos svetainė“ savininkė.
Parengiamieji darbai truko mėnesį. Naujos maitinimo įstaigos Rokiškyje įkūrėja Neringa pasiruošusi džiuginti klientus pačios gamintų patiekalų skoniais.
Lietuviški patiekalai bei užsakymai įvairioms progoms
„Neringos svetainė“ klientų lauks pirmadieniais–penktadieniais nuo 8 iki 16 val., o šeštadieniais išalkusius lankytojus priims nuo 8 iki 14 val.
Čia užsukusiųjų pasistiprinti laukia naminis, lietuviškas maistas: cepelinai, šniceliai, vėdarai, bulviniai blynai su mėsa ir t. t., galimas pasirinkimas iš kelių garnyrų. Be to, svetainės lankytojai galės ragauti kelių rūšių sriubą, mėgautis šaltaisiais patiekalais, išgerti kavos ir arbatos, troškulį numalšinti gaiviaisiais gėrimais. „Nepamiršiu ir mažųjų klientų“, – pridūrė Neringa. – Jiems pasiūlysiu gruzdintų bulvyčių, vištienos nuggets’ų, dešrelių „aštuonkojų“.“
Taip pat „Neringos svetainė“ įkūrėja ruoš mini užkandžių padėklus šventėms, pagal asmeninius užsakovo norus bei pageidavimus, priims antrųjų patiekalų užsakymus, gamins patiekalus gedulingiems pietums ar metinėms.
Paklausus, kaip gimsta kiekvienos dienos meniu ir proginių patiekalų bei užkandžių idėjos, pašnekovė atsakė: „Viskas ateina savaime. Tai iš vaikystės kažką prisimenu, tai internete pamatau, tai šiaip šauna į galvą. Įdomiausia, kai apjungi kelis dalykus – pavyksta kai kas naujo.“
Jau lapkričio 18 dieną nuo 8 val. N. Mikalkėnienė kviečia apsilankyti „Neringos svetainėje“ Nepriklausomybės a. 4., atsinešti gerą nuotaiką bei išbandyti naują meniu Rokiškyje.
Atidarymo dieną cepelinų porcija kainuos tik 3 eurus!










































Labai šalta ir labai tamsu , dėl ko čia nejauku