Bendruomenės nuotr.

„Tai vieta ir data, kurios sujungia kelių seniūnijų žmones ir kviečia švęsti valstybę bendruomenėje, kuri yra vienas tvirčiausių valstybės pamatų“, – sako kalviškiai.

Tradiciškai tądien suteikiamas Sėlių krašto šviesuolio vardas. Tai Kamajų respublikos prezidentas Vytauto Vilio, „Sėlių fondo“ valdytojo Broniaus Juzelskio ir Kalvių kaimo bendruomenės pirmininkės Stasės Gruoblienės misija.

Šiais metais apdovanojimas suteiktas jaunosios kartos atstovėms, kurios grįžta į savo gimtą kraštą, aktyviai dalyvauja bendruomenės gyvenime, prisideda prie kultūrinių ir sporto renginių organizavimo, padeda garsinti Kalvius. Šįkart Sėlių krašto šviesuolio vardas suteiktais Gitanai Kepalaitei-Matiekuvienei ir Dianai Balužytei.

Kalvių kaimo bendruomenės 20-mečio proga S. Gruoblienė įteikė jubiliejinius medalius už bendrystę trims bendruomenėms – Kamajų, Aukštakalnių ir Duokiškio. Šios bendruomenės visada yra artimos, daug metų kartu dalyvauja renginiuose ir kviečia atvykti.

Taip pat padėkota V. Viliui, kuris buvo Kalvių kaimo bendruomenės įkūrimo vienas iniciatorių. Padėkos už bendrystę medalis įteiktas ir B. Juzelskiui.

21 val. visi susirinkę giedojo „Tautišką giesmę“, po jos vaišintasi koše, vyko šokiai prie laužo iki paryčių.

Bendruomenė už šventinę programą dėkoja Panemunėlio UDC Aukštakalnių skyriaus saviveiklininkams, Vitalijui Babidorič už atnaujintus laiptus į piliakalnį, Rimutei Kepalienei už gardžią košę, Aliui ir Alvydui už muziką šokiams, kultūros darbuotojams Gintarui Kepalui, Sigitai Gasiūnienei-Bracienei ir Esmiraldai Smalstienei už šventės rengimą bei visiems, kurie buvo kartu.

Bendruomenės inform. ir nuotr.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: