Eligijaus Daugnoros nuotr.

Intrigos dėl apdovanotųjų nebuvo, jie paskelbti gerokai anksčiau: už liaudies meną apdovanojimas skirtas Vytautui Dagiui, už amatų puoselėjimą – Alei Deksnienei, už nuopelnus dailei – Raimondui Gailiūnui, choreografijos srityje – Ievai Lapelytei, už muziejininko veiklą ir pilietines iniciatyvas – Valiui Kazlauskui, teatro „Vingis“ – Nijolei Čirūnienei, už muziką – Vilijai Radvilei, už poeziją – Gražinai Degutytei-Pitrėnienei,  už dalykinę paramą kultūros projektams – Sigitai Gasiūnienei-Bracienei.

Apdovanojimo pasiimti negalėjo atvykti Gražina Pitrėnienė, o Vytauto Dagio apdovanojimą atsiėmė jo anūkė.

Kaip ir visų šventinių renginių metu ilgų kalbų nebuvo – po truputį išmokstame nedaugžodžiauti. Net artimieji, gerbėjai ir kolegos neprieštaravo, kad pasveikinti ir gėles įteikti teko pasibaigus apdovanojimų teikimui ir vargonų festivalio koncertui. Patys apdovanotieji dėkojo taip pat kukliai: R. Gailiūnas apsiribojo trumpu „Ačiū“, A. Deksnienė dėkojo „Gastautai“, šeimai ir ypač vyrui, S. Gasiūnienė-Bracienė ir N. Čirūnienė sutartinai dėkojo Dievui ir tiems, kas dirba kartu, V. Kazlauskas – visiems formavusiems jo asmenybę, I. Lapelytė – šeimai, kolegoms ir mokiniams, V. Radvilė – Kūrėjui už kūrybos dovaną ir drąsą ja dalintis.

Po apdovanojimų dainavo vienas įdomiausių ir įspūdingiausių profesionalių Lietuvos chorų „Jauna muzika“, vadovaujamas Vaclovo Augustino. Tai buvo jau priešpaskutinis XXV tarptautinio vargonų muzikos festivalio koncertas. Kitą savaitgalį festivalis baigsis.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: