GR nuotr.

Trūkstamų specialistų pritraukimo į Rokiškio policijos komisariatą programai planuojama skirti 17 tūkst. eurų – dėl to, kad per metus Rokiškį gyventi ir dirbti pasirinko daugiau policijos pareigūnų nei planuota.

3 tūkst. eurų paramą numatoma teikti Ukrainai – dronams įsigyti.

Dar 2 tūkst. eurų planuojama skirti Rokiškio miesto Sąjūdžio aikštės apšvietimui, 6 tūkst. – Rokiškio socialinių paslaugų centro naujai apskaitos programai diegti. 9,5 tūkst. eurų planuojama skirti Obelių gimnazijos dujiniam katilui ir jo pakeitimui, mat senąjį katilą remontuoti sudėtinga, gamyboje nebėra jo atsarginių dalių.

21,5 tūkst., kaip teigiama, būtų skirta Rokiškio visuomenės sveikatos biuro išeitinėms darbuotojų išmokoms. Kaip teigė savivaldybės Finansų skyriaus vedėja Reda Dūdienė, tokią sumą skirti reikalinga dalies darbuotojų išeitinėms išmokoms po to, kai Kupiškio rajono savivaldybė įkūrė savo visuomenės sveikatos biurą.

Dar 23 tūkst. eurų numatoma skirti neformaliojo vaikų švietimo programoms, 15 tūkst. – mokyklinių autobusų remontui. Savivaldybės paskolų aptarnavimui ketinama skirti 40 tūkst. eurų sumą, o savivaldybės vykdomų projektų finansavimui – 180 tūkst. eurų sumą. „Čia turimi omenyje du projektai. Tai lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ atnaujinimo galutiniam savivaldybės prisidėjimui ir prisidėjimas prie daugiafunkcės salės“, – sakė R. Dūdienė.

10 tūkst. eurų ketinama atseikėti individualių nuotekų valymo įrenginių įrengimo išlaidoms iš dalies kompensuoti, o savivaldybės Socialinės paramos ir sveikatos skyriaus akredituotų ir licencijuotų paslaugų finansavimui (globos įstaigoms) numatoma skirti papildomą 100 tūkst. eurų sumą.

Iki metų pabaigos planuojama surinkti per 462 tūkst. eurų mokesčių iš gyventojų ir įstaigų – iš gyventojų pajamų mokesčio, paveldėjimo, dovanojimo mokesčio, iš teikiamų paslaugų, sumokėtų baudų ir kitų savivaldybės „piniginę“ papildančių mokesčių.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: