„LIDL“ nuotr.

M. Anilionės teigimu, praktiškai kiekvieną visiems įprastą receptą galite paversti augaliniu. Nesvarbu, ar tai būtų pyragas, ar mėgstamas troškinys.

„Svarbiausia žinoti, kokią funkciją recepte atlieka gyvūninės kilmės produktas. Pavyzdžiui, jei recepte kiaušinis yra naudojamas tarsi „rišamoji“ medžiaga, jį galite pakeisti linų sėmenimis arba konservuotų avinžirnių skysčiu, o jei kiaušinis reikalingas purumui išgauti, vietoj jo galima naudoti augalinį jogurtą“, – tvirtina „Lidl Lietuva“ tvarumo vadovė.

Ji priduria, kad dažnai receptų ingredientų sąraše sutinkamą karvės pieną galima keisti kokosų, migdolų, avižų ar sojos gėrimais, sviestą – saulėgrąžų, kokosų, žemės riešutų ar avokadų aliejumi, o mėsą – pupelėmis, lęšiais, grybais, riešutais, tofu ar įvairių daržovių mišiniu.

„Pavyzdžiui, sūrį galime drąsiai vadinti vienu mėgstamiausių produktų ir jis yra naudojamas daugybėje patiekalų. Tačiau jį taip pat galime lengvai pakeisti augaline alternatyva – norimus riešutus, pavyzdžiui, migdolus, virtuviniu kombainu susmulkinkite su maistinėmis mielėmis bei prieskoniais. Riešutai suteiks kreminės konsistencijos, o mielės – sūrio skonį“, – pasakoja M. Anilionė.

Atėjus rudeniškiems orams, vis dažniau norisi gaminti namuose, tad jaukiems vakarams „Lidl“ siūlo pasigaminti bulvių virtinukus su špinatais ir pievagrybiais.

 

Itališki virtinukai su špinatais ir pievagrybiais

Reikės:

2 šaukštų alyvuogių aliejaus,

1 vnt. svogūno,

4 vnt. skiltelių česnako,

200 g rudųjų pievagrybių,

2 šaukštų miltų,

125 ml daržovių sultinio,

400 ml kokosų pieno,

1 šaukšto citrinos sulčių,

1 šaukštelio džiovintų prieskoninių žolelių

Druskos, pipirų,

500 g bulvinių virtinukų,

100 g špinatų.

Paruošimas:

  1. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir maišydami kepkite kelias minutes, kol suminkštės. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir kepkite dar minutę, kol paskleis malonų aromatą.
  2. Suberkite plonomis riekelėmis pjaustytus pievagrybius. Kartais pamaišydami kepkite dar kelias minutes, kol suminkštės.
  3. Suberkite miltus ir greitai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
  4. Supilkite daržovių sultinį ir išmaišykite.
  5. Toliau maišydami, lėtai supilkite kokosų pieną. Turite gauti tolygios tekstūros padažą (be gumuliukų). Pagardinkite citrinų sultimis, druska, pipirais. Sudėkite bulvių virtinukus ir išmaišykite. Leiskite užvirti ir virkite apie 5 minutes, kol padažas sutirštės, o virtinukai bus išvirę.
  6. Baigdami virti, įmaišykite pasmulkintus špinatų lapelius. Pakaitinkite dar minutę, kol jie sukris, ir nukaiskite nuo ugnies.
  7. Patiekite nedelsiant, pagardinę šviežių bazilikų lapeliais, tarkuotomis citrinų žievelėmis ir aitriųjų paprikų dribsniais.

Bulvių virtinukus galite gaminti ir namuose. Jei taip nuspręsite, laikykitės šių proporcijų: pusę kilogramo bulvių su lupena išvirkite pasūdytame vandenyje iki minkštumo. Odeles nulupkite ir bulves sutrinkite su valgomuoju šaukštu miltų, šaukštu bulvių krakmolo ir šaukšteliu druskos. Išminkykite masę, imkite ją dalimis ir ant miltais pabarstyto stalviršio formuokite „dešreles“, jas supjaustykite nedideliais poros centimetrų ilgio gabalėliais į virtinukus, kuriuos galite iš karto virti.

 

„Lidl“ inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: