UAB „Amenus“ Utenos krematoriumas. „Utenos dienos“ nuotr.

Rokiškis per mažas

Laidojimo papročiai, kaip ir viskas, turi savo madas bei tendencijas. Beveik visi pastebi, jog tradicines laidotuves vis dažniau keičia velionio kremavimas ir urnos laidojimas. Rokiškis per mažas miestas, kad turėtų savo krematoriumą, tad prireikus šios įstaigos paslaugų tenka jų ieškoti kituose miestuose. Prieš trejetą metų Lietuvoje veikė vos vienas krematoriumas Kėdainiuose. Per pastaruosius trejetą metų tokios įmonės pradėjo veikti Vilniuje, Klaipėdoje (dvi), o nuo šio rudens kremuoti mirusius artimuosius jau galima ir Utenos krematoriume.

Ir laidojimo paslaugos, ir psichologo pagalba

UAB „Amenus“, kuriam priklauso Utenos krematoriumas, vadovas Žilvinas Tumosa sako, jog veiklą įmonė pradėjo nuo rugsėjo 1 d., o oficialus atidarymas įvyko praėjusią savaitę – spalio 16 d. Be mirusiųjų kremavimo, Utenos krematoriumas teikia ir kitas laidojimo paslaugas: atsisveikinimo prieš kremaciją bei su urna, prekiauja vienkartiniais kremacijos karstais bei urnomis pelenams, gali pasiūlyti nemokamą psichologo pagalbą.

Tenkins Rytų Lietuvos poreikius

Utenos krematoriumas, pasak Žilvino, atsirado kaip vilniškės laidojimo paslaugų bendrovės „Nutrūkusi styga“ antrinė įmonė. Ji vienintelė tokia regione, ko gero, vienintele ir liks, nes turi pajėgumų pilnai patenkinti Rytų Lietuvos poreikius.

Kremavimo paslaugos, pasak pašnekovo, kiekvienais metais populiarėja – anksčiau būdavo kremuojami tik 2–3 velioniai iš dešimties, o dabar tokių jau būna apie 60 procentų.

Kainos

UAB „Amenus“ vadovas Žilvinas Tumosa sako, jog Utenos krematoriumo kainos šiuo metu yra bene mažiausios Lietuvoje.

Ž. Tumosa sako, jog Utenos krematoriumo kainos šiuo metu yra mažiausios Lietuvoje – kremavimas kainuoja tik 333 eurus (su PVM mokesčiu), didelis urnų pasirinkimas – nuo 30 eurų iki 200–300 eurų kainuojančių rankų darbo urnų. Atsisveikinimo su karstu ar urna paslaugos dviejose krematoriumo salėse nemokamos.

 

 

 

Oficialus atidarymas įvyko praėjusią savaitę.
„Utenos dienos“ nuotr.

Oficialus atidarymas įvyko praėjusią savaitę.

„Utenos dienos“ nuotr.

Subscribe
Informuoti apie
guest
1 Komentuoti
Naujausius
Seniausius Įvertinimą
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Nif Nufas
Nif Nufas
2024 23 spalio 19:44

Kai parašė, kad šalia Rokiškio, tai pagalvojau, jog Sėlynėje.

Rekomenduojami video: