Eligijaus Daugnoros nuotr.

Praėjusio penktadienio vidurdienį moksleiviai su savo mokytojais rinkosi į atminties ir išgyvenimo pamoką Plunksnočių miške prie atstatyto partizanų bunkerio, kuriame 1949 metų lapkričio 14 d. žuvo Algimanto apygardos Kunigaikščio Margirio rinktinės Gedimino kuopos partizanai Juozas Bulovas-Iksas, Dūmas, jo brolis Antanas Bulovas-Budrys, Škarna, Diana Glemžaitė-Bulovienė, Kazys Kirstukas-Mukas, Jonas Katelė-Pūkas, Petras Indriuškevičius-Dainius, Šaučius.

Pamokoje taip pat dalyvavo Obelių laisvės kovų istorijos muziejaus darbuotojai, rajono politikai, Lietuvos Laisvės Kovų sąjūdžio vadovai, žuvusių partizanų Juozo ir Antano Bulovų jaunesnieji broliai Stanislovas bei Adolfas, kasmet į šį paminėjimą atvykstantys iš Panevėžio. Prie bunkerio padėtos gėlės ir uždegtos atminimo žvakės, Stanislovas ir Adolfas Bulovai pasidalijo savo prisiminimais, papasakojo apie partizanų žūties aplinkybes. Deja, kur palaidoti išdaviko klastingai granatomis susprogdintų partizanų kūnai, iki šiol nežinoma, nors tos vietos ieškota remiantis įvairiais prieinamais šaltiniais.

Po trumpo minėjimo moksleiviai varžėsi išgyvenimo rungtyse: mėtė kankorėžius į taikinius, kuo greičiau turėjo sukurti laužą, šaudė į taikinius iš pneumatinių ginklų. Geriausiai šiose rungtyse sekėsi „Romuvos“ gimnazistams, tik mėtant į taikinį kankorėžius geriau sekėsi pandėliečiams. Visų dalyvavusių mokyklų bibliotekoms įteiktos Romualdo Kauniečio knygos „Aukštaitijos partizanų prisiminimai“.

Eligijaus Daugnoros nuotr.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: