IKI nuotr.

Traškios, gaivios kopūstų salotos „coleslaw“, lietuvių meiliai vadinamos ir „koleslovu“ – tiesiog nepralenkiamas garnyras prie grilio patiekalų. Paprastą kopūstą galima paversti tokiu skanėstu, kad teks ruošti visą kalną jo – bemat dings nuo stalo.

 

Klasikinės „coleslaw“ salotos

Porcijos: 6

Gaminimo laikas: 15 min.

Reikės: 1 kg šviežio baltagūžio kopūsto, 1 didelės morkos, 100 g raudonojo kopūsto (nebūtina, bet priduoda spalvų), ½ puodelio majonezo, 1 šaukšto obuolių sidro acto, 2 šaukštų cukraus, 1 šaukštelio šviežiai spaustų citrinos sulčių, ½ šaukštelio druskos, žiupsnelio pipirų. Galite įdėti papildomai šiek tiek Dižono garstyčių, jei mėgstate aštriau – aštraus padažo.

Gaminame:

  1. Peiliu, pjaustykle ar virtuviniu kombainu smulkiai supjaustykite kopūstus, morką sutarkuokite.
  2. Dubenėlyje sumaišykite majonezą, cukrų, actą, citrinos sultis, druską ir pipirus. Maišykite, kol mišinys taps vientisas ir kreminis.
  3. Supilkite padažą ant kopūstų ir morkų, gerai išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą. Kopūstų salotos būna skanesnės, kai šaldytuve pastovi bent kelias valandas, galite palikti ir pernakt. Kol salotos stovi, keletą kartų jas išmaišykite.

„Coleslaw“ salotos su rabarbarais

Porcijos: 4

Gaminimo laikas: 15 min.

Reikės: 1 nedidelės kopūsto galvos, 2-3 rabarbarų stiebų, 1 nedidelio raudonojo svogūno, 2 morkų, citrinos žievelės, 1/3 puodelio obuolių sidro acto, 1 šaukšto medaus, druskos ir pipirų.

Gaminame:

  1. Nedideliame puode arba mikrobangų krosnelėje pakaitinkite actą ir į jį sudėkite medų.
  2. Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Apipilkite juos šiltu actu, išmaišykite ir atidėkite į šalį.
  3. Sutarkuokite kopūstą, plonais griežinėliais supjaustykite svogūną, o morkas – plonais šiaudeliais. Visa tai sudėkite į dubenį su rabarbarais.
  4. Įtarkuokite citrinos žievelės, pabarstykite druska ir pipirais. Viską išmaišykite ir palikite bent 20 minučių, kad visi skoniai susilietų. Dar geriau – viską pasiruošti išvakarėse ir leisti šaldytuve pastovėti per naktį. Taip daržovės įgaus dar išraiškingesnį skonį.

IKI inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: