Makarunų (macarons sausainukų) receptas su itališku morengu
Iš tokio kiekio produktų pavyksta iškepti apie 25 sausainukus.
170 g. migdolų miltų
130 g. cukraus pudros
150 g. cukraus
110 g. baltymų ((I) 55 g + (II) 55 g)
37 g. vandens
1 g. albumino
0,5 g. citrinos rūgšties
- Išsijokite migdolų miltus su cukraus pudra. Pakartokite tai tris kartus. Sumaišykite šluotele.
- Įpilkite (I) 55 g baltymų (į persijotus ir sumaišytus migdolų miltus su pudra), sumaišykite.
- Paruoškite itališką morenga: įpilkite vandens ir cukrų į puodą, sirupą užvirkite iki 118 laipsnių ir per dubenio sienelę supilkite į besiplakančius ((II) 55 g) baltymus (+ albuminą, citrinos rūgštį).
PASTABA: sirupui pasiekus 110 laipsnių temperatūrą, pradėkite plakti (II) 55 g baltymų.
- Plakite morengą, kol maišytuvo dubuo atvės.
- Paimkite 1/3 morengo ir sumaišykite su (migdolų, cukraus pudros ir baltymo (I) 55 g) sumaišyta mase. Įpilkite likusį morengą ir švelniai minkykite mentele.
- Iš tešlos maišelio išspauskite makarunus ant silikoninio ar tefloninio kilimėlio ir 10–20 min. išdžiovinkite kambario temperatūroje.
- Aš kepu orkaitėje režimu „viršus/apačia“ 150 laipsnių, 13 min.
SKANAUS
Jei norite pamatyti, kaip aš gaminu šiuos „macarons“ žingsnis po žingsnio – užsukite į mano „Instagram“ paskyrą @laima_cakes
Ten rasite trumpą video, kuriame rodau visą procesą – galbūt tai padės ir įkvėps išbandyti!