Jei nusprendėte kepti varškės pyragą…
Pirmiausia pasitikrinkite, ar turite visų reikalingų maisto produktų – klasikiniam varškės pyragui reikės miltų, sviesto, kiaušinių, cukraus, ir, žinoma, varškės. Klasikiniame varškės pyrago recepte taip pat užsimenama, kad reikės kondensuoto pieno, tačiau jį dažna šeimininkė pakeičia paprastu pasterizuotu pienu ar net vandeniu. Kondensuotas pienas pyragui suteikia daugiau saldumo ir ypatingą prieskonį, tačiau jį galite suteikti ir naudodami kitus maisto produktus. Kartais varškės pyragas kepamas vien tik su varške – būtent šis maisto produktas tampa pagrindiniu deserto akcentu, tačiau taip pat galima pagalvoti ir apie įvairius pagardus, kurie pyragui suteiks ypatingą skonį: tai gali būti džiovintos, šaldytos ar šviežios uogos, įvairūs vaisiai, ir t.t. Varškės pyrago pagardai – jūsų fantazijos reikalas, todėl tik nuo jūsų pačių priklausys, kokį skonį norėsite suteikti šiam desertui.
Tešlą paruošite vos per kelias minutes
Net jei pyragą kepsite pirmą kartą gyvenime, varškės pyragas bus tikrai puikiu pasirinkimu. Galite nesibaiminti, kad virtuvės spintelės bus padengtos gausybe nešvarių indų, nes paruošti varškės pyrago tešlą galėsite viename dubenyje. Nereikės specialios įrangos ar ypatingų įgūdžių – kai sumaišysite svarbiausius maisto produktus, visą kepimo magiją galėsite patikėti savo orkaitei. Varškės pyragas puikiai tiks ir tada, kai tiesiog norėsite pasigaminti desertą kavos pertraukėlei, ir tada, jei lauksite atvykstančių svečių: jūsų kulinariniai sugebėjimai tikrai bus tinkamai įvertinti, o skanus varškės desertas tiesiog glostys gomurį. Vis dar dvejojate? Tiesiog pabandykite – jums tikrai pavyks!
Paprasčiau nei paprasta
Nors neįgudusioms šeimininkėms gali atrodyti, kad varškės pyrago kepimas pareikalaus tikrai nemažai pastangų, tačiau įsitikinsite, kad tai nėra tiesa. Tereikia vadovautis keliais svarbiausiais tešlos paruošimo principais, ir rezultatas tikrai pranoks jūsų lūkesčius. Pirmiausia pasiruoškite maisto produktus, kurie bus naudojami pyrago kepimui. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų bei ištirpintą sviestą. Kai gausite vientisą konsistenciją, šią tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Varškę išsukite su kiaušiniais ir cukrumi, galite įpilti kondensuoto pieno. Jei šio produkto neturite, galite įpilti šlakelį pasterizuoto pieno ir šiek tiek sirupo (taip pat tinka ir vanilinis cukrus). Gautą masę supilkite ant tešlos, ir pašaukite į orkaitę. Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 35-40 minučių. Kai pyragas atvės, galite jį papuošti uogomis ar vaisiais.
Užs. 617









































