Artūras (kairėje) ir Aurimas (dešinėje) Jurkštai aprodo sumontuotą moderniausią sulčių spaudimo įrangą Europoje. R. Keliuotytės nuotr.

Sulčių spaudykloje – moderniausia įranga
Pasak brolių, tokios modernios sulčių spaudyklos Rokiškio rajone iki šiol nebuvo. Jie sieks, kad jų sulčių spaudykloje viskas būtų aukščiausios kokybės ir kuo patogiau žmogui. Nupirko ir spaudykloje sumontavo pačią naujausią įrangą, kuri tik šį pavasarį, kovo mėnesį, buvo pristatyta tarptautinėse parodose Vokietijoje. „Nereikės jokio rankų darbo – visas procesas automatizuotas, tereikės supilti vaisius, o jie bus nuplauti, susmulkinti, išspausti, išfiltruoti, pasterizuoti iki 80 laipsnių ir išpilstyti į tam pritaikytas specialias 3 ir 5 litrų pakuotes su kraneliu. Kitaip vadinamas „bag-in-box“ pakuotes (maišelius dėžutėse). Viskas saugu ir higieniška“, – pasakoja Artūras.
Šios pakuotės sulaukė pripažinimo dėl išskirtinių savybių, užtikrinančių sulčių kokybę ne tik jų laikymo, bet ir vartojimo metu. Dėl polietileninio maišelio, įpakuoto į kartoninę dėžutę, sandarumo ir specialaus kranelio sultis galima ragauti po truputį, išvengiant tiesioginio sąlyčio su mikroorganizmais ir oksidaciją skatinančiu deguonimi. „Sultys šiose pakuotėse gali išsilaikyti labai ilgai, o pradėjus jas vartoti, ilgai nerūgsta, nes ypatinga kranelio technologija neleidžia į maišelio vidų patekti orui“, – pastebi Artūras.

Viskas klientų patogumui
Spaudyklos atidarymą broliai planavo savo atostogų metu. „Norim patys padirbėti, išsiaiškinti savo klientų poreikius ir teikti jiems paslaugas, kurios būtų ne tik kokybiškos, bet ir patogios“, – sako Aurimas.
„Spaudyklą nusprendėme atidaryti anksčiau už kitus, nes mums svarbus kiekvienas klientas. Su mūsų turima įranga galim spausti sultis ir iš ankstyvųjų obuolių, pavyzdžiui, alyvinių, ko negali pasiūlyti kitos spaudyklos“, – sako Aurimas.
Spaudykla pradėjo veikti jau nuo šio pirmadienio. Ji dirbs be jokių laisvadienių nuo 8 iki 21 val. Čia galima iš anksto nesitarus ir neskambinus atvežti savo vaisius ar daržoves, juos palikti ir išvykti savo reikalais – kai sultys bus išspaustos, klientas sulauks skambučio ir galės produkciją atsiimti jam patogiu metu. Todėl spaudykloje yra ir sandėliavimo patalpos – čia bus laikomos supilstytos sultys, kol jas pasiims šeimininkai. Jeigu sultis klientas norės išspausti ir atsiimti iš karto, tuomet telefonu iš anksto reikės susitarti dėl atvežimo laiko – jam bus rezervuotas laikas ir tereikės palaukti, kol vaisiai atsidurs sulčių maišeliuose.
Kol kas sultys pilstomos į dviejų talpų maišelius – 5 ir 3 litrų, kuriuos rekomenduojama sudėti į dėžutes. Taip sultys gali išlikti šviežios net dvejus metus, tačiau vis dėlto jas geriau išgerti iki kito sezono. „Ateityje, jeigu matysime, kad yra poreikis, galėsime pilstyti ir į įvairesnės talpos maišelius“, – pastebi broliai.
Atvežamų vaisių kiekis nebus ribojamas, tačiau mažiausias kiekis yra nustatytas. Pavyzdžiui, obuolių mažiausiai gali būti 70 kg (trys balti standartiniai obuolių maišai). Jeigu tiek nesurenkate, verta kooperuotis, pavyzdžiui, su kaimynais.
Sultis galima spausti iš įvairių vaisių ir daržovių, jas maišyti pagal savo skonį, pavyzdžiui, obuolius su avietėmis ar burokėliais, moliūgais, morkas su apelsinais ir t. t. Kol kas nėra įrangos tik kaulavaisiams, todėl vyšnių, slyvų ir kitokių kaulavaisių šioje spaudykloje nespaudžia.

Planuose – spausti sultis iš savo sodo
„Matysim, kaip seksis, jeigu neblogai, tuomet ateityje pirksime įrangą ir kaulavaisiams. Mūsų planuose – spausti sultis ir iš savo užaugintų įvairių vaisių ir uogų, todėl šalia jau užveisėm vyšnių ir trešnių sodą. Netoliese turim sodybą, ten norim irgi auginti vaismedžius ir uogas. Planuojam pagal savo skonį ir receptūras „miksuoti“ įvairius vietoje užaugintus vaisius ir daržoves, įterpti ir šermukšnius, desertines aronijas, spausti iš jų sultis ir jomis prekiauti“, – ateities planais dalijasi broliai Jurkštai.
O kol kas sodas auga, spaudykla laukia pirmųjų klientų, kurių, tikisi broliai, šiais metais neturėtų trūkti, nes bent jau Rokiškio rajone obuoliai užderėjo gausiai.

Užs. P-382

 

 

 

Subscribe
Informuoti apie
guest
7 Komentarai
Naujausius
Seniausius Įvertinimą
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Jonas
Jonas
2017 24 rugpjūčio 16:06

Šaunuoliai!!! Bet kiek piktų žmonių, kabinėjasi prie žodžių, į save pasižiūrėkit PIRMIAUSIAI.

Arturas
Arturas
2017 24 rugpjūčio 13:10

Sveikinimai, bet įdomiai čia surašet, kad vieninteliai spaudžiat alyvinius obuolius, spaudžia visos spaudyklos, nera skirtumo ar ankstyvi obuoliai ar ne…

oi, oi
oi, oi
2017 24 rugpjūčio 13:06

Citata: “…šalia jau užveisėm vyšnių ir trešnių sodą”.
Tačiau sodas yra sodinamas, o triušiai veisiami 🙂
Sėkmės vyrams, ir kad triušiai ar “zuikiai” neužsiveistų 🙂

Mimi
Mimi
2017 24 rugpjūčio 11:17

Šaunuoliai,telieka palinkėti sekmės ir gero vaisių derliaus, tada nepritrūksite klijentų.O bambekliam siūlau kurti ką nors savo,ne tik siųsti neigiamus komentarus.

To kaimynai
To kaimynai
2017 23 rugpjūčio 20:03

Ko čia bambi? Pats atsidaryk savo spaudyklą? Ne neturi pinigų tam? Tai nebambėk… Ar pavydas bambą graužia?

aš100
aš100
2017 23 rugpjūčio 18:30

Tikri šaunuoliai, visiems verta ne niurzgėti, o dirbti. Visur gerai, bet namie geriausia.

Kaimynai
Kaimynai
2017 23 rugpjūčio 17:14

Pavelavot.kokia dar moderniausia yranga.ka cia svaigstat.masinu gamykloj pernai kilnojamos buvo.liuks kokybe.ta pati tara tas pats procesas.kainos nerasot…

Rekomenduojami video: