Ar mūsų šalies mėsos gamintojai pasinaudojo Lenkijos skandalu, kurį sukėlė techninės druskos naudojimas mėsos ir žuvies gaminiams gardinti?
UAB „Daivida“ akcininkas rajono meras Vidmantas Kanopa teigė, kad jų įmonei šis skandalas neatnešė apčiuopiamos naudos.
„Lenkijos mėsos gamintojai buvo ir yra didžiausi mūsų konkurentai“, – sakė pašnekovas.
Ar šalies pirkėjai nusigręžė nuo nepatikimos lenkiškos produkcijos ir ėmė pirkti lietuviškus mėsos gaminius?
„Nepajutome mūsų gaminių paklausos augimo. Būtų džiugu, jei pirkėjai mažiau dairytųsi į pigesnius lenkiškus mėsos produktus ir rinktųsi savo šalyje pagamintas dešras, dešreles ir vyniotinius“, – sakė p. Kanopa.
„Lenkijos žemės ūkio ministras Marekas Savickis teigė, kad skandalas dėl techninės druskos naudojimo maisto pramonėje pakenks šios valstybės reputacijai. Tyrėjų duomenimis, mažiausiai trys kompanijos, veikiančios Lenkijos šiaurinėje ir vakarinėje dalyse, pastaraisiais metais galėjo pardavinėti techninę druską kaip valgomąją mėsos ir pieno produktų gamybos įmonėms. Druska daugiausia buvo naudojama perdirbant mėsos, žuvų, pieno ir kepimo produkciją. Kaip skelbia analitikai, ištyrę įtartinus produktų pavyzdžius, techninė druska nėra pavojinga žmogaus sveikatai“, – skelbia naujienų agentūra Elta.
Lina DŪDAITĖ