GR nuotraukų koliažas.

Tikėjosi patyrusių

Tadas Barauskas. GR archyvo nuotr.

„Dar ne pabaiga. Pagal tiek, kiek dirbau, aš ir planavau gauti per trisdešimt procentų. Taip ir įvyko. Artimiausią konkurentą aplenkiau beveik dvigubai. Iš penkiasdešimties rinkiminių apylinkių laimėjau keturiasdešimt šešiose. Rezultatas nustebino ir kartu nenustebino. Antrajame ture tikėjausi patyrusių politikų, tokių kaip Jonas Jarutis – buvęs Seimo vicepirmininkas, arba buvęs meras Antanas Vagonis. Bet politika – žiaurus dalykas. O man teks susirungti su Ignotu Adomavičiumi. Tai manęs nenustebino, nes kiek gavo jo partija, tiek ir jis. Žemaitaitis tuos procentus jam sugeneravo. Jis balsus rinko pagal partinę liniją, nes Rokiškyje nėra žinomas. Vaidas Kužiulis irgi nenustebino, nes turi ištikimą elektoratą. Todėl linkiu jam ateityje nenuleisti rankų“, – paaiškėjus rezultatams, sakė T. Barauskas. Nors pagal pataisas, priimtas prieš porą metų, penktadalį balsų surinkęs kandidatas gali į Seimą pakliūti po pirmo turo, tačiau T. Barauskas sako, kad jam tam pritrūko maždaug 1800–2000 balsų.

T. Barauskas nenustebo ir dėl pirmojo turo rezultatų Lietuvoje. Jo teigimu, šiame amžiuje rinkimų rezultatai prognozuojami, keista buvo tik dėl „valstiečių“, kurie vos pakliūva į Seimą.

Antras turas „nebus lengvas“

Ignotas Adomavičius. GR archyvo nuotr.

I. Adomavičius laikraščiui sakė, kad iki rinkimų labai intensyviai dirbo, bendravo su žmonėmis. „Kai atvažiavau liepos pabaigoje, nebuvau žinomas, buvau svetimas šitam krašte. O per tuos mėnesius tapau savas. Tai rodo, kad mano savybės suteikia pasitikėjimą“, – sakė kandidatas į Seimą. Jo laukiantis antrasis turas, pats mano, „nebus lengvas“. „Turiu stiprų konkurentą. Išlaikysiu tą pačią taktiką kaip iki šiol, bandysiu su žmonėmis bendrauti tiesiogiai. Kitiems reikia „pačiupinėti“ tą žmogų. Ne visur reikės eiti, kai kur reikės susisiekti, pasikalbėti“, – kalbėjo pašnekovas. Klausiamas, galbūt Rokiškio rinkėjai balsavo ne už jį, o tiesiog už partiją „Nemuno aušra“ ir Žemaitaitį, I. Adomavičius sakė: „Nemanau, kad balsavo už Remigijų, nes vienmandatininkas yra asmenybė. Aišku, dalis mano balsų už partiją, bet žmonės palaiko ir vienmandatininką“, – sakė I. Adomavičius. Pirmas jo – verslininko iš Vilniaus – susitikimas su rokiškėnais vyko rugpjūčio 4 dieną.

Priminsime, kad prieš keliolika metų I. Adomavičius mūsų rajone vadovavo kooperatyvui „Gerkonių elevatorius“.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: