IKI nuotr.

Kiauliena korėjietiškai – „bulgogi“

Porcijos: 4

Paruošimas: 15 min.

Reikės: 500 g šviežios kiaulienos nugarinės, 3 skiltelių česnako, 1 šaukšto šviežio imbiero, 60 ml sojų padažo, 1 šaukšto aitriųjų paprikų dribsnių, ½ kriaušės, 1 šaukšto sezamų aliejaus, 1 šaukšto rudojo cukraus, 2 šaukštų aliejaus, ryšulėlio šviežių svogūnų laiškų, virtų ryžių arba makaronų, salotų.

Gaminame:

  1. Į dubenėlį sudėkite trintą česnaką, nuluptą ir sutarkuotą imbierą, sojų padažą, čili dribsnius, tarkuotą kriaušę, sezamų aliejų ir rudąjį cukrų. Viską gerai išmaišykite.
  2. Kiaulieną supjaustykite plonomis juostelėmis ir ant jos supilkite marinatą, kad ji visa būtų gerai padengta. Palikite marinuotis kambario temperatūroje 30 minučių arba šaldytuve iki 8 valandų.
  3. Jei kepate ant viryklės. Į didelę keptuvę įpilkite 1 šaukštą aliejaus ir įkaitinkite iki vidutinio karščio. Į keptuvę sudėkite tiek kiaulienos, kiek telpa per daug nesugrūdant mėsos. Kepkite apie 3 minutes arba kol mėsa pradės ruduoti, beveik degti, tada apverskite ir kepkite dar apie 2 minutes. Kiaulieną išimkite iš keptuvės į dubenį ir atidėkite. Įpilkite šaukštą aliejaus į keptuvę ir sudėkite likusią mėsą kartu su marinatu. Kepkite taip pat, kaip nurodyta aukščiau.
  4. Jei kepate grilyje. Naudokite arba grilio keptuvę, arba kiaulieną dėkite tiesiai ant grotelių – tik tuomet nuvarvinkite marinatą ir žiūrėkite, kad ploni mėsos gabalėliai neįkristų tarp grotelių.
  5. Papuoškite supjaustytais žaliaisiais svogūnais ir patiekite ar ryžių arba vyniokite į šviežius salotų lapus. Šalia derės ir fermentuotos daržovės.

IKI inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: