Paklausėme nuomonės Aurimės Daščiorienės, kuri ne vienerius metus grybauja nuo ankstyvo pavasario iki vėlyvo rudens ir gerai pažįsta daugumą grybų. Ji patvirtino, jog tai tikrai briedžiukai, kuriuos galima net neapvirus dėti į keptuvę ir apkepus mėgautis šviežiais šiemetiniais grybais. Aurimė net pajuokavo, jog pavydi tiems, kuriems sekasi grybauti savo kieme.
Briedžiukai, pasak spaudos, ne tik skanūs, bet ir prabangūs grybai, mėgstami net restoranų šefų, kurie už kilogramą šių grybų gali mokėti net iki 300 dolerių.
Bobausiai šiek tiek panašūs į briedžiukus, bet tamsesni ir ne tokiomis dailiai kūgiškomis kepurėlėmis, bei gerokai nuodingesni. Norint saugiai vartoti, juos reikia apvirti bent 3–4 kartus.
Palinkėsime skaitytojai skanaus.
Skaitytojos nuotr.