IKI nuotr.

Ingredientai (16 keksiukų):

  • 200 g migdolų miltų (priklausomai nuo apelsinų dydžio gali reikėti ir daugiau)
  • 2 didesni apelsinai
  • 100 g cukraus
  • 3 dideli kiaušiniai
  • ½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 70 g maltų pistacijų
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto

Apelsinų paruošimas: virkite neluptus apelsinus 40-60 min. Išėmę atvėsusius supjaustykite, išrinkite sėklas ir sutrinkite į tyrę.

Dubenyje sumaišykite migdolų miltus, apelsinų tyrę, cukrų, kiaušinius, kepimo miltelius, pistacijas (apie trečdalį palikite apibarstymui) ir vanilės ekstraktą.

Supilkite tešlą į keksiukų kepimo formą, pabarstykite smulkintomis pistacijomis. Galite naudoti popierines keksiukų formas, bet jos nėra būtinos. Tešlos dėkite daugiau nei įprastai, nes keksiukai pakils minimaliai ir kepkite 175 °C temperatūroje 20–25 minutes.

Pastabos: keksiukus geriausia patiekti atvėsusius. Šaldytuve galima laikyti iki 3 dienų.

IKI inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: