Ingredientai (16 keksiukų):
- 200 g migdolų miltų (priklausomai nuo apelsinų dydžio gali reikėti ir daugiau)
- 2 didesni apelsinai
- 100 g cukraus
- 3 dideli kiaušiniai
- ½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 70 g maltų pistacijų
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
Apelsinų paruošimas: virkite neluptus apelsinus 40-60 min. Išėmę atvėsusius supjaustykite, išrinkite sėklas ir sutrinkite į tyrę.
Dubenyje sumaišykite migdolų miltus, apelsinų tyrę, cukrų, kiaušinius, kepimo miltelius, pistacijas (apie trečdalį palikite apibarstymui) ir vanilės ekstraktą.
Supilkite tešlą į keksiukų kepimo formą, pabarstykite smulkintomis pistacijomis. Galite naudoti popierines keksiukų formas, bet jos nėra būtinos. Tešlos dėkite daugiau nei įprastai, nes keksiukai pakils minimaliai ir kepkite 175 °C temperatūroje 20–25 minutes.
Pastabos: keksiukus geriausia patiekti atvėsusius. Šaldytuve galima laikyti iki 3 dienų.
IKI inform.









































