Porcijos: 5
Reikės: 500 g jautienos sprandinės, 2 morkų, aliejaus kepimui, druskos, pipirų, 1 a. š. česnako miltelių, 1 a. š. maltos paprikos, 1/2 a. š. malto kumino, 700 ml sultinio, 3 v. š. pomidorų padažo, 350 g basmati ryžių, 1 česnako galvos, šviežių petražolių, silpnai sūdytų arba raugintų agurkų.
Gaminame:
- Pirmiausia išsirenkame puodą, kuriame gaminsime. Geriausia būtų naudoti ketaus, sunkų puodą. Jei tokio neturite, tiks ir kitas puodas su dangčiu, kuriame galime tiek kepti, tiek troškinti. Arba pirmiausia viską apkepinkite keptuvėje, tuomet troškinkite puode.
- Jautieną supjaustome maždaug centimetro dydžio kubeliais.
- Morkas supjaustome nedideliais kubeliais.
- Puode įkaitiname aliejų, dedame morkas, kepame dar kelias minutes.
- Sudedame jautieną, kelias minutes apkepiname ant didelės kaitros.
- Beriame visus prieskonius, išmaišome ir kaitiname minutę.
- Supilame sultinį ir pomidorų padažą, išmaišome. Sumažiname ugnį, kad vanduo vos burbuliuotų, uždengiame puodą ir ant nedidelės kaitros troškiname pusantros valandos.
- Kai mėsa jau išsitroškinusi ir minkštutėlė, ryžius gerai praskalaujame po tekančio vandens srove ir dedame juos į puodą. Viską išmaišome, tarp ryžių įstatome horizontaliai perpus perpjautą česnako galvą. Uždengiame puodą ir ant nedidelės ugnies (kad skystis vos vos burbuliuotų) verdame 20 minučių.
- Uždengtą puodą patraukiame nuo ugnies ir leidžiame pastovėti dar 15 minučių.
- Česnakus įspaudžiame į plovą ir išmaišome.
- Patiekiame pabarsčius smulkintomis petražolėmis ir su agurkais šalia.
IKI inform.









































