Ruduo kasmet dovanoja įspūdingą moliūgų derlių – jie puikiai auga mūsų klimate, yra maistingi ir itin universalūs, todėl tampa neatsiejamu kiekvieno rudens simboliu.
Moliūgų pyragui reikės:
TEŠLAI:
315 g kvietinių miltų
50 g rudojo cukraus
Pusės šaukštelio druskos
180 g šalto sviesto
80 ml šalto vandens
ĮDARUI:
340 g moliūgų tyrės
2 vnt. didelių kiaušinių
100 g rudojo cukraus
1 šaukšto kukurūzų krakmolo
Pusės šaukštelio druskos
Pusės šaukštelio malto muskato
2 šaukštelių cinamono
200 ml riebios grietinėlės
GAMINAME:
Pirmiausia paruoškite tešlą – dubenyje sumaišykite miltus, rudąjį cukrų ir druską. Sudėkite šaltą gabalėliais supjaustytą sviestą ir išmaišykite. Trinkite pirštais tol, kol susidarys trupiniai.
Pamažu į trupinius supilkite labai šaltą vandenį. Vandens gali reikėti šiek tiek mažiau ar daugiau, todėl pilkite jį dalimis. Jeigu matote, kad trupiniai yra per sausi ir nekimba, įpilkite dar šlakelį šalto vandens.
Suformuokite iš tešlos rutulį, susukite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 30-60 minučių.
Per tą laiką paruoškite moliūgų tyrę – išskobto moliūgo minkštimą sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 30-40 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Atvėsusį iškeptą minkštimą sutrinkite trintuvu arba virtuviniu kombainu. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens norimam tirštumui gauti. Paruoštą moliūgų tyrę sumaišykite su likusiais įdaro ingredientais iki vientisos masės.
Iš šaldytuvo išimtą tešlą iškočiokite. Įklokite į 22 cm skersmens kepimo formą taip, kad dengtų jos dugną ir kraštelius. Į tešlos krepšelį supilkite įdarą ir kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Praėjus 15 minučių, orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 180 laipsnių ir kepkite dar 45-55 minutes. Jei matote, kad tešlos krašteliai ima pernelyg ruduoti, užklokite pyragą lakštu folijos ir kepkite toliau.
Skanaus!
LIDL inform.









































