Nors šiek tiek vėliau nei pernai, tačiau ūkininkai jau kasa pirmąjį šių metų lietuviškų bulvių derlių.
Daugeliui karštos, dar ugnimi kvepiančios ant žarijų keptos bulvės – vienas gardžiausių patiekalų, kuris savaime sukelia malonias asociacijas. Kas nėra kepęs jų vakarojant prie laužo ir atsargiai, bet nekantriai lupęs karštą odelę? Maistas gali magiškai sukelti malonius prisiminimus, o keli netikėti papildymai įneš naujų vėjų ir privers aiktelti nuo gardumo. Be to, bulvių ir nebūtina vynioti į foliją, kaip daugelis įpratęs: jas labai skaniai iškepsite ir ant iešmo.
Šviežios bulvytės ant iešmo 3 skirtingais būdais
Porcijos: 6
Gaminimo laikas: 40 min.
Reikės: 12 mažų šviežių panašaus dydžio bulvių, 4 šaukštų alyvuogių aliejaus, 3 česnako skiltelių, druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, 3 šaukštų mėgstamų šviežių žolelių (raudonėlio, petražolių, rozmarino, mėtų ir pan.) arba 1 šaukšto džiovintų žolelių mišinio, 2 šaukštų tarkuoto parmezano.
Antram variantui papildomai reikės: pievagrybių, cukinijos, raudonojo svogūno, ananaso, paprikos, vyšninių pomidorų.
Trečiam variantui papildomai reikės: mėgstamų dešrelių.
Gaminame:
- Bulves gerai nušveiskite ir apie 8-10 min. pavirkite pasūdytame vandenyje. Jos turi būti apvirusios, tačiau ne visiškai išvirusios.
- Jei naudojate medinius iešmelius, prieš tai juos pamirkykite vandenyje apie 30 minučių.
- Paruoškite česnako ir žolelių mišinį – su aliejumi sumaišykite smulkintus žalumynus, išspaustą česnaką, pagardinkite druska ir pipirais.
- Ruošiant antrą variantą, visas daržoves ir vaisius supjaustykite gabalėliais. Trečiąjį – dešreles supjaustykite maždaug 2 cm storio riekelėmis.
- Visas bulves (ir daržoves, dešreles, jeigu kepate su jomis) gerai padenkite žolelių ir česnako mišiniu ir verkite ant iešmų. Papildomus priedus verkite pakaitomis su bulvėmis.
- Kepkite grilyje 15–20 minučių arba kol taps auksinės spalvos, kelis kartus apverčiant. Laikas priklausys nuo bulvių dydžio. Pabaigoje nuimkite, pabarstykite tarkuotu parmezanu ir grąžinkite virš žarijų dar kelioms minutėms. Skanaus!
IKI inform.









































