SKANIAUSI VARŠKĖTUKAI be glitimo
REIKĖS:
800 g varškės (Laima renkasi 9 proc. riebumo).
Apie du valgomus šaukštus cukraus (galite cukraus ir nedėti).
85 g ryžių miltų.
Dar 20 g ryžių miltų varškėtukams pavolioti.
Iš šio kiekio pavyksta pagaminti 16–17 varškėtukų.
- Sumaišome inde varškę su cukrumi ir 85 g ryžių miltų.
- Formuojam rankomis varškėtukus po 50–55 g.
- Suformuotos varškėtukus apvoliojame ryžių miltuose ir dedame į keptuvę.
- Kepame aliejuje (galima rinktis kokosų aliejų) ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių pavartant iki auksinės spalvos.
- Varškėčiai minkšti viduje ir su auksine plutele viršuje.
Laimai jie skaniausi su šaukšteliu grietinės ir vyšnių uogiene. Tinka ne tik pusryčiams. Pasidarius daugiau puikiai tinka užsišaldyti.
Skanaus.