Ar gali toks įprastas bei nebrangus desertas kaip obuolių pyragas nustebinti? Pasirodo, gali – jei iškepsite jį taip, kaip kepa prancūzai.
Porcijos: 8
Gaminimo laikas: 25 min. ruošti ir 50 min. Kepti.
Reikės: 1 kg šviežių obuolių, 3 kiaušinių, 85 g cukraus, 30 g sviesto, 140 ml pieno, 2 šaukštelių vanilės ekstrakto, 110 g miltų, 2 šaukštelių kepimo miltelių, žiupsnelio druskos.
Gaminame:
- Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
- Obuolius nulupkite, išpjaukite šerdį ir supjaustykite 1,5-2 mm storio griežinėliais.
- Kiaušinius išplakite su cukrumi. Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į kiaušinius. Lengvai išmaišykite – tik tiek, kad miltų nesimatytų. Supilkite pieną, tirpintą sviestą, vanilę ir įberkite žiupsnelį druskos. Išmaišykite, kol gausite vientisą masę.
- Į tešlą sudėkite obuolius ir atsargiai išmaišykite, kad jie pasidengtų tešla. Sudėkite obuolius į kepimo formą, tešlos likučius užpilkite ant viršaus. Kepkite apie 50 minučių – ar iškepė, patikrinkite dantų krapštuku. Įsmeigtas į pyragą jis išsitraukti turėtų švarus.
- Leiskite atvėsti, tuomet padėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms, kad pyragas sutvirtėtų. Patiekti galite aplaistę karamele, pabarstę cukraus pudra, migdolų drožlėmis. Skanaus!
IKI inform.








































