Dubenėlis su persimonais ir avokadu
Porcijos: 2
Gaminimo laikas: 20 min.
Reikės: 2 sunokusių persimonų, 1/2 puodelio bolivinių balandų arba grikių, 1 avokado, 150 g špinatų, kedrinių pinijų arba kitų riešutų, tarkuoto parmezano. Padažui: 1/2 citrinos, 1/2 apelsino, 1 šaukštelio garstyčių, 2 šaukštelių acto, 1 česnako skiltelės, 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų.
Gaminame:
- Pradėkite nuo bolivinių balandų arba grikių paruošimo pagal ant pakuotės nurodytas instrukcijas. Atidėkite atvėsti.
- Tada paruoškite padažą. Į dubenėlį įpilkite citrinos ir apelsino sulčių, įdėkite tarkuotų abiejų vaisių žievelių, garstyčių, išspausto česnako, acto, druskos ir pipirų. Plakite ir lėtai įpilkite alyvuogių aliejaus, kol padažas taps vientisas.
- Į dubenį sudėkite supjaustytus persimonus (jei norite – prieš tai nulupkite), supjaustytą avokadą, špinatus, atvėsintas bolivines balandas arba grikius, pabarstykite riešutais, tarkuotu sūriu ir užpilkite padažu. Išmaišykite ir mėgaukitės!
Persimonų duona
Porcijos: 8
Gaminimo laikas: 75 min. (15 min. ruošti ir 60 min. kepti)
Reikės: 125 g persimonų tyrės, 155 g miltų, 1 ½ šaukštelio kepimo sodos, šiek tiek druskos, 1 šaukštelio cinamono, ¼ šaukštelio malto muskato riešuto, ¼ šaukštelio maltų gvazdikėlių, 2 kambario temperatūros kiaušinių, ½ šaukštelio vanilės ekstrakto, 115 g kambario temperatūros sviesto ir dar šiek tiek kepimo formai ištepti, 150 g cukraus.
Gaminame:
- Persimonus nulupkite ir sutrinkite elektriniu maišytuvu.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sviestu lengvai patepkite kepimo formą.
- Persijokite sausus ingredientus: miltus, druską, sodą, cinamoną, muskatą ir gvazdikėlius.
- Dubenyje sutrinkite sviestą ir cukrų. Kitame suplakite kiaušinius su vanilės ekstraktu.
- Maišydami rankiniu arba stacionariu mikseriu, lėtai supilkite kiaušinius į sviesto ir cukraus mišinį. Gerai išmaišykite, tuomet sudėkite persimonus ir padėkite mikserį į šalį.
- Šaukštu arba mentele įmaišykite po trečdalį miltų mišinio į drėgnus ingredientus.
- Supilkite į kepimo formą. Ant viršaus galima uždėti plonais griežinėliais pjaustytų persimonų.
- Kepkite 50-55 min., kol į vidurį įkištas krapštukas išsitrauks švarus. Visiškai atvėsinkite.
„Iki“ inform.










































