IKI nuotr. 

Vištienos ir smidrų salotos 

REIKĖS: 300 g smidrų, 3 v. š alyvuogių aliejaus, 1⁄2 a. š druskos, 1⁄4 a. š šviežiai maltų pipirų, 300 g vištienos filė, 1 a. š druskos, 1 a. š garstyčių, 3 v. š alyvuogių aliejaus, 200 g vyšninių pomidorų, 1 avokado, 1 v. š citrinų sulčių, 1 raudonojo greipfruto, 100 g mažųjų špinatų, 1 a. š kalendrų sėklų. 

GAMINAME: 

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Nuplaukite smidrus ir pašalinkite apatinę sumedėjusią dalį. Vienu sluoksniu išdėliokite juos kepimo skardoje, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10 minučių.  
  2. Vištieną apibarstykite druska ir aptepkite garstyčiomis. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir kepkite vištieną, kol iš abiejų pusių gražiai paruduos, apie 7–8 min. Palaukite, kol vištiena šiek tiek pravės, ir supjaustykite mėsą mažesniais gabalėliais.  
  3. Nulupkite avokadą, supjaustykite jį griežinėliais ir apšlakstykite citrinų sultimis. Špinatus, pomidorus bei greipfrutą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sausoje keptuvėje trumpai, kol pasklis aromatas, paskrudinkite kalendrų sėklas.  
  4. Visus ingredientus sumaišykite ir apibarstykite paskrudintomis kalendrų sėklomis. 

IKI inform. 

 

Subscribe
Informuoti apie
guest


0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: