Kišas,
Porcijų: 8
Gaminimo laikas: 40 min. (+ 1 val. tešlai pastovėti)
Reikės: 200 g keptos mėsos ar paukštienos, 250 g miltų, 100 g sviesto, 1 kiaušinio trynio, šaukšto šalto vandens, aliejaus, mėgstamų prieskonių, 300 ml grietinėlės, 4 kiaušinių, druskos, pipirų, grybų.
- Iš miltų, sviesto ir kiaušinio trynio užminkykite tešlą su vandeniu, aliejumi ir trupučiu prieskonių. Valandą atvėsinkite šaldytuve. Tuomet iškočiokite ir sudėkite į kišo skardą. Išlyginkite, pabadykite šakute ir kepkite orkaitėje apie 15 min. 180 laipsnių temperatūroje.
- Grietinėlę sumaišykite su kiaušiniais, pagardinkite druska, pipirais ir griežinėliais supjaustytais grybais.
- Ant iš orkaitės ištraukto kišo pagrindo uždėkite smulkiai supjaustytus mėsos likučius, užpilkite kiaušinių ir grietinėlės mišiniu. Dar kartą dėkite į orkaitę ir kepkite apie 15 min.
Žuvies pasta sumuštiniams
Porcijų: 6
Gaminimo laikas: 40 min. (+ 1 val. tešlai pastovėti)
Reikės: nukaulintos keptos žuvies, 2 kietai virtų kiaušinių, 2 nedidelių marinuotų agurkų, 1 šaukšto saulėgrąžų sėklų, 2 šaukštų majonezo, citrinos sulčių, druskos, pipirų, krapų arba svogūnų laiškų.
Gaminame:
- Žuvį gerai sutrinkite arba sumalkite virtuviniu kombainu.
- Sudėkite kubeliais supjaustytus kiaušinius, sėklas ir smulkintus marinuotus agurkus. Įdėkite majonezo ir citrinos sulčių. Viską gerai išmaišykite ir pagal skonį pagardinkite prieskoniais.
- Galiausiai sudėkite smulkintus žalumynus ir dar kartą išmaišykite.
„Iki“ inform. ir nuotr.