„Iki“ nuotr.

Kaip sulankstyti tortiliją, iš kurios niekas neiškris

Tortilijos paruošimo būdui reikės tik šių kvietinių paplotėlių ir vos kelių savo mėgstamiausių priedų. Per kelias akimirkas sulankstysite tortiliją taip, kad gautųsi keturių aukštų trikampis. Eiga visai paprasta:

  1. Paimkite tortiliją ir žirklėmis ar aštriu peiliu įpjaukite ją vienoje vietoje nuo krašto iki centro.
  2. Įsivaizduokite, kad tortilija dabar padalinta trikampiais ketvirčiais, ir ant kiekvieno jų uždėkite po priedą: kumpio, sūrio, avokado, kiaušinių, šviežių daržovių ar kt.
  3. Sudėję pasirinktus skonius, paimkite tortiliją už kairio krašto prie įpjovimo ir lenkite vieną ketvirtį ant kito, kol gausite tiesiog vieną storą trikampį.
  4. Toliau sulankstytą tortiliją galite kelioms minutėms įdėti į sumuštinių presą, ant grilio arba į įkaitintą keptuvę, kol apkeps iš abiejų pusių, o sūris ištirps.

Jeigu ieškote naujų idėjų, „Iki“ kulinarijos technologė dalijasi tokiomis, kurios nepaliks abejingų. Tiesiog dėkite kiekvieną priedą ant atskiro ketvirčio, sulankstykite ir apkepkite grilyje ar ant keptuvės, kol abi pusės bus auksinės.

Tortilija su gvakamole. Reikės: gvakamolės, konservuotų pupelių, šviežios aisbergo salotos, gerai besilydančio sūrio.

Havajietiška tortilija. Reikės: ananasų (šviežių arba konservuotų), mėgstamo kumpio, pomidorų padažo, mocarelos.

Vegetariška tortilija, įkvėpta Italijos. Reikės: saulėje džiovintų pomidorų, mocarelos sūrio, pjaustytų alyvuogių, apkeptų grybų.

Desertinė tortilija su kremu ir šviežiomis gėrybėmis. Reikės: šokoladinio arba riešutų kremo, bananų, šilauogių, šviežio tepamojo arba maskarponės sūrio.

Tortilija su tunu. Reikės: tuno aliejuje arba savo sultyse, šviežių salierų, konservuotų kukurūzų, mocarelos.

Tortilija lyg obuolių pyragas. Reikės: keptų obuolių, graikiško jogurto, maskarponės sūrio, cinamono ir rudojo cukraus.

Pikantiška tortilija aštrių pojūčių mėgėjams. Reikės: aštraus saliamio ar kitos dešros, Chalapos paprikų, gražgarsčių, mocarelos.

Elegantiška tortilija su lašiša. Reikės: lašišos (keptos, rūkytos arba sūdytos), tepamojo šviežio sūrio, šviežių špinatų, mocarelos.

Viduržemio jūros skonių įkvėpta tortilija. Reikės: humuso, agurko gabalėlių, fetos sūrio, pjaustytų alyvuogių.

„Iki“ inform. 

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: