Tešlai REIKĖS:
3 kiaušinių;
1 a. š. cukraus;
žiupsnelio druskos;
miltų (tiek, kad tešla būtų kieta ir neliptų prie rankų),
aliejaus koriukams išvirti.
Tešlos ruošimas.
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir druska. Beriame miltus ir užminkome pakankamai kietą, prie rankų nelimpančią tešlą. Imame gabalėlį tešlos, iškočiojame tarp delnų kuo plonesnę virvutę ir supjaustome ją mažais gabalėliais. Ir taip – su visa likusia tešla.
Koriukus stenkites pjaustyti kuo mažesnius, nes virdami jie išsipučia ir padidėja 3-4 kartus.
Puode gerai įkaitiname aliejų ir ant vidutinės ugnies verdame dalį koriukų, kol jie iškyla į paviršių ir gražiai pagelsta. Išverda labai greitai! Išvirusius dedame ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius.
PALENGVINIMAS: GALIMA PASINAUDOTI MĖSMALE RUPIU SIETELIU, TUOMET LIKS TEŠLĄ TIK SUPJAUSTYTI
Sirupui REIKĖS:
5 šaukštų medaus;
5 šaukštų cukraus;
40 g. sviesto.
Į dubenį beriame 1/3 koriukų, pilame 1/3 sirupo ir greitai išmaišome, kad viskas tolygiai apliptų sirupu. Tą patį darome su likusiais koriukais. Jei piltume iš karto visą sirupą ant visų koriukų – jie gali tolygiai neaplipti sirupu, nes jis labai (!) greitai stingsta. Iš koriukų masės, gerai spausdami, kad neliktų didelių tarpų, suformuojame kūgį.
Palaikome, kol masė sustings, ir pjaustome (stingsta labai greitai).
Skanaus!