Kai norisi nesunkiai paruošiamo, sotaus ir pigaus patiekalo, neabejotinai vienas skaniausių pasirinkimų – naminis plovas. Šis patiekalas yra tikra šventė skonio receptoriams, kur sultinga mėsa, aromatingos daržovės ir subtilūs ryžiai sudaro tobulą harmoniją.
Porcijos: 4
Gaminimo laikas: 30 min. ruošti ir apie 60 min. Virti.
Reikės: 350 g šviežios kiaulienos, 280 g ryžių, 1 svogūno, 2-3 morkų, 1-2 lauro lapų, česnako galvutės, alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų, malto kumino, maltos saldžiosios paprikos, malto imbiero, ciberžolės.
Gaminame:
- Ryžius nuplaukite vandeniu rėtyje, tuomet užpilkite švariu vandeniu ir leiskite pamirkti, kol ruošite kitus ingredientus.
- Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, morką supjaustykite arba sutarkuokite šiaudeliais. Mėsą supjaustykite 2-3 cm kubeliais.
- Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir apkepinkite mėsą iš visų pusių. Tuomet sudėkite svogūnus, morkas ir pakepkite, kol svogūnai taps permatomi, o morkos suminkštės. Pagardinkite prieskoniais ir išmaišykite.
- Ryžius nusausinkite ir suberkite į puodą, įdėkite lauro lapą ar du. Nupjaukite šiek tiek česnako galvutės viršaus, nuimkite viršutinius luobelių sluoksnius ir įdėkite į ryžius. Užpilkite viską verdančiu vandeniu arba sultiniu, kad jis apsemtų ryžius. Nepadauginkite – skysčio lygis turėtų būti apie 2-3 cm virš ryžių. Nemaišykite, uždenkite dangtį ir leiskite lėtai virti apie 40 minučių, kol ryžiai sugers visą skystį ir taps minkšti. Skanaus!
IKI inform.









































