Gydytoja gastroenterologė Eglė Lukošiūtė: „Jei apsinuodijote, svarbiausia gerti daug vandens ir vengti dehidratacijos.“ Asmeninio archyvo nuotr.

Karščiai, grybų sezonas, iškylos gamtoje, kai ilgiau nei įprastai ant saulės pabūna į lauknešėlius sukrautos įvairios žuvytės, mėsytės, pyragai, „burgeriai“, sušiai ir kita galybė maisto, gali apkartinti atostogas ar šventę. Kaip neapsinuodyti, ko nevalgyti ir ką daryti, jei jau taip nutiko? Nors atrodo, kad visi žino – nevalgyti pastovėjusio maisto, tačiau pakartoti – pats laikas. Į  klausimus atsako gydytoja gastroenterologė Eglė Lukošiūtė.

– Kokie maisto produktai vasarą ar per karščius greičiausiai genda ir gali kelti pavojų sveikatai, jei nelaikomi tinkamai, o po to valgomi?

– Įvairūs šviežios mėsos produktai. Ypatingai vištiena. Taip pat šviežia žuvis, pieno produktai, ilgai stovėję nuplauti vaisiai.

– Patarkite kaip neapsinuodyti ir ką daryti, jei jau taip atsitiko – pradėjai viduriuoti ar vemti, įtari, kad nuo maisto. Ar būtinai reikia ligoninėn? Ir kada jau tada riba, kai nebelaukti ir važiuoti į priėmimą ar kviesti greitąją?

Daugiau „Gimtajame…“

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: