Kas tiksliai yra matcha?

Matcha yra smulkiai sumalti žaliosios arbatos milteliai, garsėjantys ryškia spalva ir sodriu, umami skoniu. Siekiant pagaminti aukštos kokybės matcha, arbatos ūgliai kelias savaites iki derliaus nuėmimo auginami šešėlyje, kad padidėtų chlorofilo, kofeino ir L-teanino kiekis. Nuėmus derlių, lapeliai apdorojami garuose, kad išvengtų oksidacijos. Tada jie akmenimis sumalami į švelnius miltelius. Iš Kinijos Tangų dinastijos kilusi matcha atkeliavo į Japoniją, kur tapo neatsiejama kultūros dalimi ir tradicinių arbatos gėrimo ceremonijų pagrindu.

Ceremonijų klasės matcha

Ceremonijų klasės matcha – tai aukščiausios kokybės matcha, pritaikyta tradiciniams japonų arbatos ritualams. Ši rūšis yra subtilesnio ir švelnesnio skonio, todėl geriausia ja mėgautis tokia, kokia ji yra, tiesiog užpilta karštu vandeniu.

Kaip pasigaminti ceremonijų matcha?

Puikiam ceremonijų matcha puodeliui paruošti reikės plaktuvo, šaukštelio, sijotuvo, matcha dubenėlio ir maždaug 80°C karšto vandens. Į sietelį įberkite maždaug arbatinį šaukštelį matcha miltelių ir persijokite juos į dubenėlį. Įpilkite nedidelį kiekį karšto vandens ir plakite, kol gausite vientisą konsistenciją. Įpilkite iki 200 ml vandens ir plakite iki putų. Jauskitės laisvai ir koreguokite santykius pagal savo skonį.

Kulinarinės klasės matcha

Kulinarinės klasės matcha paprastai yra prieinamesnė ir pasižymi tvirtu, paprastu skoniu, kuris papildo kitas sudedamąsias dalis. Tai matcha, kurią galima naudoti latei, kokteiliams, kepiniams ir įvairiems receptams ruošti.

Kulinarinės matcha naudojimo būdai

Kai kalbama apie kulinarinę matcha, jūsų galimybės yra neribotos. Populiarus pasirinkimas yra matcha latė, gaminama matcha miltelius suplakant su karštu pienu bei pageidaujamu saldikliu ir užpilama pieno puta. Nuo kokteilių iki kepinių – kulinarinė matcha lengvai pritaikoma įvairiems receptams.

Suprasdami unikalias tradicijų ir kulinarinių rūšių savybes, galėsite lengviau pasirinkti, kuria matcha norite mėgautis. Nesvarbu, ar esate naujokas, ar matcha entuziastas, šių dviejų rūšių skirtumai užtikrina, kad pagaminsite tobulą gėrimą ar patiekalą.

Užs. 1065

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: