Užs. R1042

Pradžia – tinkamas pasiruošimas

Kokybiški grilio receptai visada prasideda nuo švaros. Prieš kepant mėsainius, būtina išvalyti groteles – taip išvengsite senų riebalų degėsių poskonio, o mėsa neprilips. Patogiausia groteles valyti jas įkaitinus – uždarykite grilio dangtį 10–15 minučių, kad likučiai apdegtų, tada šiek tiek atvėsinkite ir šveiskite šepečiu. Nepamirškite apsaugoti rankų pirštinėmis.

Du būtini žingsniai prieš kepimą

Kad mėsos paplotėliai išlaikytų formą ir būtų sultingi, juos reikėtų palaikyti šaldytuve bent 30 minučių prieš kepant. Taip jie nesubyrės ir gražiai apskrus.

Kitas svarbus triukas – dviejų zonų kepimas. Grilį padalinkite į dvi dalis: viena bus skirta tiesioginiam karščiui, kita – netiesioginiam. Paplotėlius pirmiausia dėkite ant karštesnės pusės – 2-3 minutėms iš abiejų pusių, kad susidarytų traški plutelė. Tada perkelkite į vėsesnę pusę ir kepkite iki norimo iškepimo lygio. Baigę kepimą, mėsą palikite kelias minutes „pailsėti“ – tai padės išlaikyti sultis viduje.

Mėsainis – kiekvienam pagal skonį

Nors mėsainio širdis yra kokybiškas mėsos paplotėlis, šio patiekalo žavesys slypi galimybėje improvizuoti. Pradėkite nuo mėgstamų bandelių – su sezamu, brioche tipo ar grūdėtomis. Toliau – pasirinkite sūrį: klasikinį čederį, švelnų bri ar intensyvų pelėsinį. Daržovės taip pat svarbios: traški salota, saldūs pomidorai, karamelizuoti svogūnai, marinuoti agurkėliai.

Nepamirškite ir padažų – čia tiks ne tik klasikinis majonezas ar garstyčios, bet ir šiek tiek neįprastesni variantai, tokie kaip mangų čatnis, pesto ar net kreminis česnakinis padažas.

Trumpai tariant – mėsainis gali būti toks, kokio norite jūs. Būtent dėl to jis taip mėgstamas tiek vaikų, tiek suaugusiųjų.

Grilio receptas: klasikinis mėsainis su jautiena

Ingredientai (2 porcijoms):

  • 2 jautienos paplotėliai (apie 150 g kiekvienas)
  • 2 mėsainių bandelės
  • 2 riekelės čederio sūrio
  • Salotos lapų
  • 1 pomidoras
  • Pusė raudonojo svogūno
  • Marinuotų agurkėlių
  • Mėgstamo padažo (pvz., majonezo ir barbekiu mišinio)
  • Druskos, pipirų
  • Šlakelio aliejaus kepimui

Gaminimas:

  1. Paplotėlius pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Laikykite šaldytuve bent 30 min.
  2. Įkaitinkite grilį ir suformuokite dvi kepimo zonas. Kepkite paplotėlius virš tiesioginio karščio 2–3 min. iš abiejų pusių, kad apskrustų. Perkelkite į netiesioginio karščio zoną ir kepkite dar kelias minutes iki norimo iškepimo.
  3. Likus 1 minutei iki kepimo pabaigos, ant kiekvieno paplotėlio uždėkite po čederio sūrio riekelę, kad šis lengvai ištirptų.
  4. Bandelės – trumpai apkepkite ant grotelių, kad būtų traškios.
  5. Sumuštinio sluoksniavimas: apatinę bandelės pusę patepkite padažu, dėkite salotą, mėsą su sūriu, griežinėliais pjaustytą pomidorą, svogūną ir marinuotus agurkėlius. Uždėkite viršutinę bandelės pusę.

Ieškote daugiau idėjų, ką kepti šį grilio sezoną? Įkvėpimo semkitės „Iki“ „Maisto kultūra“ skiltyje – čia jūsų laukia dar daugiau originalių grilio receptų ir naudingų patarimų.

Užs. R1042

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: