Sena svajonė
„Henretos“ kavinukę atidarė daugiau kaip dvidešimtį metų įvairiose Kauno, Vilniaus ir Rokiškio kavinėse virėja dirbusi Henreta Pupkuvienė. „Mano močiutė gamindavo maistą įvairiems pobūviams, vestuvėms, o aš ją visur lydėdavau, man irgi rūpėdavo gaminti. Kai reikėjo pasirinkti specialybę, dvejonių nebuvo – Kaune įsigijau virėjos profesiją ir pradėjau dirbti vietos kavinėje. Taip įvairių kavinių virtuvėse darbavausi daugiau kaip dvidešimt metų, kol galų gale pribrendau senai svajonei – atidaryti savo kavinę“, – pasakoja H. Pupkuvienė.
„Henretos“ kavinukė – šeimos verslas. Jos steigėjas ir direktorius yra Henretos vyras Haroldas, o prie baro darbuojasi ir klientus aptarnauja jų sūnus Martynas.
Svarbiausia – gera virtuvė
Pasak H. Pupkuvienės, jai norėjosi sukurti jaukią vietą, į kurią žmonės mielai užsuktų skaniai pavalgyti, pasėdėti, pabendrauti. „Jauki aplinka svarbu, bet svarbiausia – gera virtuvė, aš pati mėgstu skaniai pavalgyti, todėl maistui skiriame išskirtinį dėmesį“, – teigia virtuvės šefė.
Kavinukės virtuvės išskirtinumas – kuo natūralesni, be jokių papildomų priedų patiekalai, gaminami iš kokybiškų ir šviežių produktų. „Orientuojamės ne į kiekybę, o į kokybę. Nesiūlome daug įvairių patiekalų vienu metu, bet stengsimės kuo dažniau keisti meniu. Norėčiau, kad klientai rinktųsi ne tik dienos meniu, bet išragautų visus mano kurtus patiekalus: natūralią kiaulienos išpjovą, vištienos suktinuką su datulėmis ir graikiškais riešutais, troškintas paprikas su aviena. Netrukus keisime meniu, todėl kviečiu išbandyti tai, ko dar neragavote“, – sako H. Pupkuvienė.
Paklausta, koks patiekalas yra populiariausias, H. Pupkuvienė mini cepelinus. „Juos žmonės labai mėgsta: ir su mėsa, ir su varške. Laukiu šviežių bulvių, tuomet cepelinai bus dar skanesni. Labai populiarios įvairios sriubos, šaltibarščiai. Į dienos meniu įtraukiame ir ne mėsos patiekalą, atsižvelgiame į sezoniškumą, tad salotas, kitus patiekalus gaminame iš sezoninių daržovių“, – pastebi virtuvės šefė ir džiaugiasi, kad žmonės tai vertina.
H. Pupkuvienė sako, kad kavinukės desertams galioja tos pačios taisyklės – ne kiekis, bet kokybė. „Daug saldėsių čia nerasite, bet siūlysime jų vis naujų. Dabar klientai gardžiuojasi mano obuolių pyragu, ledais su karštu šokoladu, vaisiais, sirupais“, – sako H. Pupkuvienė ir žada daugiau įvairovės.
Vasarą – malonus pasisėdėjimas kiemelyje
„Henretos“ kavinukė rengia įvairiausius pobūvius atskiroje nedidelėje patalpoje. „Čia jaukiai gali vaišintis apie 18 žmonių. Ruošiame išvažiuojamuosius pobūvius ir maistą galime pristatyti į bet kurią kitą vietą“, – sako H. Pupkuvienė.
Ji labiausia laukia, kada bus atvežti specialūs baldai kavinukės kiemeliui ir lankytojus galės pakviesti į naujas erdves. „Turime nedidelį uždarą kiemelį. Noriu jį apželdinti, kad vasarą klientai turėtų mielą vietą“, – sako H. Pupkuvienė.
Rasa SKUODYTĖ
Na kritika niekada nepakenks, tad būtų smagu, kad įrankius atneštumėte krepšelyje, ne rankoje:)