Rugsėjo 10 d. AB „Rokiškio sūris” laukia Kinijos ekspertų delegacijos.
Ne vienerius metus į didžiulę Kinijos rinką krypstantys Lietuvos pieno perdirbimo bendrovių žvilgsniai, panašu, netrukus gali įgauti “kūną”: kitą savaitę šalyje viešės Kinijos ekspertų delegacija, kuri tikrins, kaip Lietuvos pieno perdirbimo įmonės atitinka konkrečius Kinijos maisto pramonės keliamus kokybės reikalavimus. Tarp numatytų delegacijos vizito “taškų” – ir AB „Rokiškio sūris”.
„Gimtojo…” kalbintas bendrovės vadovas Dalius Trumpa sakė: „Kinijos maisto pramonės keliami reikalavimai nedaug kuo skiriasi nuo keliamų Europos Sąjungoje, todėl mūsų tikslas parodyti, kad dirbame griežtai jų laikydamiesi”. Pasak pašnekovo, kadangi Kinija gali būti potencialia didžiule rinka, tai ir jos atstovų delegacijos vizitui ruošiamasi atitinkamai. „Ruošiamės, kaip ir prieš kiekvieną rimtą patikrinimą, juk kiekvienas šeimininkas prieš svečius visada turi ką tvarkytis. Be pasiruošimo vyksta ir kasdienė gamyba. Ji, beje, nebus nutraukiama ir kinų delegacijos viešnagės metus. Kas juos domina? Bendras darbo principas ir tai, ar dirbam laikydamiesi visų reikalavimų”, – teigė D. Trumpa. Pasak jo, tai bus tik dar vienas žingsnis reikalingų sertifikatų išdavimo link. „Nesitikim jų gauti „ant rytojaus”, nes delegacija vertins bendrą Lietuvos pienininkystės sektoriaus būklę ir kitas pieno perdirbimo įmones, bet tai bus dar vienas žingsnis į priekį. Jei viskas susiklostys sėkmingai ir gausim patvirtinimus, atsivers viena iš labiausiai potencialių rinkų”, – tvirtino pašnekovas. Pasak jo, šiuo metu „Rokiškio sūrio” produkcija keliauja į ne vieną dešimtį valstybių, kurias neseniai papildė ir tolimoji Korėja. „Jei gauni vienetinį užsakymą ir išsiunti toną ar dvi produkcijos – tai jau rinka? Nemanau. Rinka gali vadinti tik tai, kas yra stabilu ir į kur iškeliauja šimtais tonų produkcijos. Kalbėdamas apie tokias, paprastai vadovaujuosi posakiu „neperšokęs griovio – nesakyk op”, – sakė D. Trumpa.
Agnė Mackuvienė