Metai prabėgo kaip viena diena
„Atrodo lyg ir nesenai atidarėme „Neringos svetainę“, o jau lapkričio 16 dieną švęsime vienerių metukų gimtadienį, – dalinasi N. Mikalkėnienė: – Prieš nuspręsdama atidaryti savo svetainę, minčių turėjau visokių: galbūt neturėsime klientų, galbūt žmonės nenorės lietuviškų patiekalų. Bet mano lūkesčiai pranoko viską. Pasirodo, lietuviška virtuvė reikalinga, ir metai suteikė man daug džiaugsmo dėl didelių srautų patenkintų klientų.“
Verslininkė prisimena, kaip pradžioje ji susidūrė su daug iššūkių. „Prieš įkurdama verslą, visur, kur tik pasisukdavau, atsitrenkdavau kaip į sieną. Klausimų buvo daugybė, o atsakymų nė vieno. Bet bendrom jėgom surėmę su vyru pečius, atsakėme patys sau į visus klausimus ir po truputį kilome aukštyn“, – sako Neringa. Ji pripažįsta, kad įkurti verslą buvo daug sunkiau nei visus metus dirbti jame: „Esu toks žmogus, kuris nori visko čia ir dabar, todėl prieš atveriant „Neringos svetainės“ duris prireikė daug valios ir pastangų. O štai dabar jau kiekvieną dieną matau laimingus ir besišypsančius žmones.”
Nuolat kintantis meniu ir užsienio šalių lankytojai
„Neringos svetainė“ dirba šešias dienas per savaitę, o meniu nuolat kinta. Kiekvieną dieną dienos pietų pasiūlyme – trys sriubos ir penki pagrindiniai patiekalai. Klientams patinka įvairūs valgiai, tačiau ypatingo populiarumo sulaukė cepelinai, kurie jau nuo atidarymo tapo „Neringos svetainės“ simboliu. „Cepelinus pradėjome virti keturis kartus per savaitę – pirmadienį, trečiadienį, penktadienį ir šeštadienį. Per dieną jų išverdame labai daug, bet jie išperkami akimirksniu“, – teigia Neringa.
Ji taip pat džiaugiasi, kad į svetainę pavalgyti užsuka skirtingo amžiaus lankytojai: „Klientų sulaukiu daug. Nuo mažiausių iki garbingo amžiaus senjorų. Yra ir nuolatinių klientų, kurie, turėdami nedaug laiko pietų pertraukai, atvažiuoja ir iš kito miesto galo.“
Svetainė sulaukia turistų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio šalių. Buvo ir suomių, ir lenkų, ir latvių. „Daugėja šeimų, norinčių pietauti lietuviškai, nes pas mus, Rokiškyje, ar kitur lietuvišką virtuvę baigia išstumti egzotiniai ir užsienio šalių patiekalai“, – pastebi verslininkė.
Autentiška lietuviška atmosfera
Per pirmuosius veiklos metus „Neringos svetainėje“ atsirado ir nedidelių interjero pakeitimų. Sieną papuošė užrašas: „Gyvenk ne tam, kad valgytum, o valgyk tam, kad gyventum“, kurį pagamino komanda „Gravilolis“. Taip pat pakeistos kelios kėdės, tačiau bendras interjeras išliko jaukus ir medinis, išsaugantis autentišką lietuviškos svetainės atmosferą. „Nekeičiu medinės svetainės į šiuolaikišką. Čia vyrauja lietuviški patiekalai – tai tegu būna kol kas ir medinė, senus laikus primenanti svetainė“, – sako „Neringos svetainės“ įkūrėja.
Gimtadienio proga – didžiausi cepelinai Rokiškyje
Vienerių metų sukakties proga „Neringos svetainė“ rengia šventę, kuri vyks lapkričio 16 dieną. Tądien svetainė duris atvers 10 val. ryto ir siūlys cepelinų porciją už simbolinę 3 eurų kainą – taip, kaip ir buvo atidarymo dieną.
Be to, šventei ruošiami didžiausi cepelinai Rokiškyje, kurių kiekvienas sveria net po 800 gramų. Vieno tokio cepelino kaina bus 6 eurai. O atsiradusiusiems drąsuoliams, kurie pasiryš įveikti du tokius gigantus, Neringa žada staigmeną. Nuo 11 iki 11.30 val. visus linksminti atvyks vaikų mylima meškutė Luna, su kuria bus galima nusifotografuoti. Visi apsilankiusieji bus vaišinami cukraus vata.
Afroditė TUSKAITĖ
Šaunuolė! Dažnai užsuku ir džiaugiuosi skaniu maistu! Sėkmės!