Miltų duonai kepti Svajonė įsigyja parduotuvėje. Norėtų jų gauti tiesiai iš ūkininkų, tačiau kol kas nesurado norinčiųjų parduoti. Moteris turi savų atradimų. Duoną ji kepa iš pilno grūdo miltų – tiek ruginių, tiek kvietinių. Avižiniai dribsniai – irgi pilno grūdo. Per tiek metų Svajonė įsitikino – jei šie trys produktai pilno grūdo, tai sėlenų galima ir nedėti, kadangi tuomet tešla labai išbrinksta, ją sunku išmaišyti. Žiobiškietė turi ir savų įpročių: visus produktus susisveria iš anksto, o kmynus sumaišo su sausais miltais. Jeigu į tešlą planuoja įmaišyti džiovintų vaisių ar riešutų, tai juos iš pradžių nuplauna, nupliko, pamirko. „Tai ir visos paslaptys. Gal cukraus ir daugokai dedu, bet jo atsisakyti negalima, nes jis suteikia rūgimą, – paaiškina. – Duoną užmaišau per 15 minučių, kepu silikoninėse, aliejumi išteptose formose. Savus kepimo niuansus atras kiekviena šeimininkė, o raugu mielai pasidalinsiu.“
Išsamiau skaitykite “Gimtajame…”
Graži ponia, skani duona. Sėkmės Svajone