Laima susipažino su kolegomis iš viso pasaulio: nuo Indijos, Egipto, Ukrainos iki Honkongo, Slovakijos, Australijos ir dar daugiau. Asmeninio archyvo nuotr.

Viena 

Į Barseloną Laima leidosi viena, o tai, anot jos, visada truputį išėjimas iš komforto zonos. „Viešbutį rinkausi paprastą, svarbiausia buvo švara, patogi vieta netoli studijos, kurioje vyko mokymai, ir patogus susisiekimas su oro uostu. Tiesa, nuo centro buvau apie 20 km atstumu, bet viešasis transportas čia – gerai išvystytas. Metro ir autobusai kainuoja vos 5,3 euro, o vietiniai labai paslaugūs – visada padės, jei kažko nežinai.“ 

 

Tarptautinis skonių ir patirties susitikimas 

„Mokytis pas Jordi buvo didžiulė dovana“, – sako Laima Vizbarienė. Asmeninio archyvo nuotr.

Pirmoji mokymų diena prasidėjo labai šiltai nuo pažinties su šefu Jordi B. Jo studijoje Laima susipažino su kolegomis iš viso pasaulio: nuo Indijos, Egipto, Ukrainos iki Honkongo, Slovakijos, Australijos ir dar daugiau. „Tai buvo tikras tarptautinis skonių ir patirties susitikimas“, – sako pašnekovė. 

Tikslas – mokytis kurti desertus, kurie būtų lengvesni, sveikesni, bet kartu neprarastų nei skonio, nei estetikos. „Mokymų metu gilinomės į sudėtines dalis, tekstūras, temperatūras, mokėmės formulių ir kaip išlaikyti desertų stabilumą. Buvo daug teorijos, skaičiavimo, bet viskas pateikta labai aiškiai ir profesionaliai“, – džiaugėsi Laima. 

 

Labiausiai įsiminė „Tropikal“  

Kiekvieną dieną lydėjo degustacijos – nuo avietinio deserto be gliuteno iki veganiškos šokoladinės madeleine, nuo kreminių tekstūrų iki sūdytos karamelės derinių. Desertai ne tik puikiai atrodė, bet ir buvo nepaprastai skanūs. Labiausiai Laimai įsiminė tortas „Tropikal“ – be gliuteno, be laktozės, su skaidulomis. O kur dar „Banoffe“ su lazdynais ir pienišku šokoladu… 

Mokymai, prasidėdavę 8 val. rytais, tęsdavosi iki 17.30 val. – visa diena praeidavo akimirksniu. Kasdien – nauja teorija, praktika, kūryba, skoniai.  

„Grupė buvo labai draugiška, linksma, daug juokėmės ir dalinomės savo patirtimis. Mokytis pas Jordi buvo didžiulė dovana. Visada sakau – mokykitės pas geriausius ir kūrybiškiausius, nes tik taip galima augti. O jis būtent toks ir yra – profesionalus, atviras, įkvepiantis“, – pasakojo pašnekovė. 

 

Pažintis ir patarimai 

Šalia keturių intensyvių mokymų dienų Laima turėjo dar porą laisvų ir leidosi artimiau susipažinti su Barselona. „Spėjau pamatyti du Antoni Gaudí šedevrus – Casa Batlló ir La Pedrera. Tai tikras architektūros grožio sprogimas. Norėjau patekti ir į Sagrada Familia, bet bilietų nebuvo net dviem dienoms į priekį – teks sugrįžti“, – įspūdžiai dalijasi Laima. 

Ji negaili patarimų tiems, kurie nuspręstų aplankyti šį miestą. Vienas geriausių būdų pažinti miestą, Laimos nuomone, – turistinis autobusas su audiogidu. Gali įlipti ir išlipti bet kur, kada tik nori. Labai patogu. „Aplankiau ir kelis sveiko maisto restoranus, viename buvau net du kartus – taip patiko“, – sako ji. 

Dar vienas praktinis patarimas – Barselonos oro uostas turi du terminalus (T1 ir T2). Tarp jų važiuoja nemokami žali autobusai, o kelionė trunka apie 30 min.: „Planuodami grįžimą, būtinai tai įvertinkite.“ 

Laima grįžo kupina žinių, įkvėpimo, naujų pažinčių ir idėjų. „Toks jausmas, kad įvyko mažas gyvenimo pokytis – viduje jaučiu dar daugiau motyvacijos kurti, tobulėti ir dalintis tuo su savo mokiniais“, – sako ji. 

 

Daugiau kelionės akimirkų Instagram @laima_caked  

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: