GR archyvo nuotr.

Pasak Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vyriausiosios specialistės Vilmos Navikės, poreikį, kuriose gatvėse reikalinga įrengti apšvietimą, nurodė seniūnai. „Manau, kad jie diskutuoja, ten, vietoje, – ir su gyventojais, ir su seniūnaičiais“, – atsakė V. Navikė.

Tarybos nariui Mindaugui Petkevičiui pasirodė keista, kodėl minėtame sąraše teįtrauktos kelios gatvės. „Tik tiek tebuvo pateikta? Ar finansavimo trūksta? Kodėl čia taip?“ – domėjosi jis.

V. Navikė patikino, kad tiek prašymų ir tegauta. „Kelioms paraiškoms pritrūko sąmatų ir vietos apibūdinimų“, – patikslino specialistė.

„Mane labai nustebino, kad tik toks mažas poreikis patekti į prioritetinį sąrašą. Negi tik tas kelias gatves neapšviestas rajone turime? Vietos savivaldos įstatymas numato, kad gyventojai turi įsitraukti į vietos reikalų tvarkymą. Manau, kad galbūt savivaldybės vadovai ir specialistai turėtų iš seniūnų pareikalauti, kad tokie klausimai seniūnijose būtų aptarti su vietos gyventojais ir kad tai atsispindėtų. Manau, turėtų būti pateikti vietos sueigų protokolai“, – teigė R. Stankevičiūtė-Vilimienė.

Iš viso, kaip teigiama aiškinamajame rašte, gatvių apšvietimo tinklų plėtrai pateikti 8 prašymai. Rokiškio kaimiškojoje seniūnijoje – dėl Parokiškės kaime esančios Parokiškės gatvės, Miliūnų kaimo Miliūnų gatvės, Uljanavos kaimo Pandėlio gatvės. Jūžintų seniūnijoje – dėl Meldučių kaimo apšvietimo, taip pat – Beržų gatvės Jūžintuose apšvietimo; Kazliškio seniūnijoje – dėl Pagojų kaimo Pagojų gatvės; Obelių seniūnijoje – dėl Stasiūnų kaimo Stasiūnų gatvės. Obelių seniūnijos prašymas dėl Gindvilių, Barkiškio, Zarinkiškio kaimų pagrindinių gatvių apšvietimo nesvarstytas dėl, kaip teigiama, informacijos trūkumo.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: