Organizatorių nuotr.

Kristel AER / vargonai / Estija
Peeter SARAPUU / fogotas / Estija

Kristel Aer baigė choro dirigavimo specialybę Estijos muzikos akademijoje pas prof. Kuno Arengu ir tuo pačiu metu mokėsi vargonavimo pas prof. Hugo Lepnurme ir Ines Maidrė 1992–1999 metais įgijo vargonininko specialybę Suomijoje, Sibelijaus akademijoje bažnytinės muzikos skyriuje, kur įgijo bažnytinės muzikos magistro laipsnį ir vargonininko diplomą.

1996–1998 metais tęsė vargonavimo studijas Kopenhagos karališkojoje konservatorijoje.

Nuo 1997 m. dirba vargonų muzikos mokytoja ir dėstytoja keliose Estijos aukštosiose mokyklose.

Kristel Aer koncertavo daugelyje Estijos bažnyčių, tarptautiniuose vargonų festivaliuose: Šiaurės šalyse, Lenkijoje, Čekijoje, Vokietijoje ir Anglijoje. Ji bendradarbiauja su įvairiais orkestrais, chorais ir solistais.

Nuo 2007 m. Kristel Aer organizuoja vasaros koncertų ciklą „Juuru Orelisuvi“.

Didžiąją savo karjeros dalį Peeteris Sarapuu dirba Estijos simfoniniame orkestre ir nuo ​​2005 m. yra pagrindinis Orkestro fagotininkas. Svarbi muzikanto veiklos dalis yra interpretacija istoriniais instrumentais.

Kamerinė muzika užima svarbią vietą P. Sarapuu muzikiniame gyvenime, jis koncertuoja  daugelyje festivalių. Be atlikėjo karjeros, Peeteris Sarapuu daugiau nei du dešimtmečius dirba akademinį darbą. Nuo 2016 m. yra Estijos muzikos ir teatro akademijos fagoto profesorius.

KC inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: