Kad spėtų darbus atlikti iki nustatytų terminų, samdytos didesnės kelininkų pajėgos. V. Leščinskienės nuotr.

Toks sutapimas

Anot L. Magylos, darbus užsakė kelio savininkė AB „Via Lietuva“. „Noriu paneigti žmonių kalbas – darbai nėra užsakyti su tikslu „pasilopyti“ prieš miesto šventę. Remontas buvo planuotas kur kas anksčiau, tiesiog toks sutapimas. Pagal pirminį planą, darbai turėjo būti pradėti šio mėnesio pradžioje, bet dėl tam tikrų techninių dalykų jie nusikėlė vėliau, o dabar turime spėti atlikti darbus iki nustatytų terminų“, – teigė jis.

Pagrindiniai darbai, kuriuos numatoma spėti atlikti iki miesto šventės – asfalto dangos dėvimojo sluoksnio atnaujinimas. „Išrinkti ir tvarkomi prasčiausi Respublikos ir Panevėžio gatvių ruožai. Aišku, norėtųsi, kad būtų perliejamas visas kelias, deja, toks užsakymas – finansavimas yra ribotas. Numatyta darbų vertė yra mūsų susitarimas su užsakovu“, – sakė L. Magyla.

Visi kelių ekspertai…

Ypatingai susidėvėjusi kraštinė eismo juosta Respublikos gatvėje, tarp prekybos centrų „Lidl“ ir „Maxima“. „Ši atkarpa buvo labai nebelygi, liaudiškai pasakius, „lopas ant lopo“. Panevėžio gatvėje tvarkomos provėžotos vietos, sutrūkinėjusi asfalto danga. Tai padės išvengti išdaužų atsiradimo žiemos metu. Ties prekybos centru „Norfa“ asfaltas vienoje vietoje jau buvo bepradėjęs „sėsti“, – vardijo „Kelių priežiūros“ atstovas.

Tiesa, jis prasitarė, kad kelininkai dėl gatvių remonto sulaukia nemažai gyventojų pastabų. „Atrodo, stengiamės, kad būtų geriau, bet žmonės vis vien nepatenkinti. Komentarus paskaitai, tai susidaro toks įspūdis, kad visi yra kelių ekspertai. Nesinoriu veltis į diskusijas, ką žmonės komentuoja. Kas nedirba mūsų darbo, tiems atrodo, kad tai labai paprasta. Deja, mes turime laikytis tam tikrų reikalavimų, procesų – ką turime įvykdyti, kad būtų užtikrinta darbų kokybė. Paragintume žmones ne piktintis, o džiaugtis, kad bent tiek yra daroma“, – dėstė L. Magyla.

Tikrinama darbų kokybė

Tad kaipgi vykdomi kelio perasfaltavimo darbai? L. Magyla paaiškino paprastai: pirmiausia asfaltas nufrezuojamas, tuomet vyksta plovimo darbai, nušlavus likučius atliekamas gruntavimas bitumine emulsija, siūlės ištepamos specialiais klijais, tada perklojamas asfaltas. „Užsakovo samdyta įmonė tikrina medžiagų, atliekamų darbų kokybę“, – pridūrė pašnekovas.

Daugiau „Gimtajame…“

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: