Nuotrauka iš www.pexels.com

A.J. neblaivus prie vairo policijos pareigūnų sustabdytas dar šių metų pavasarį, vairavęs automobilį „Ford Focus“, jam nustatytas sunkus girtumas. Pats A. J. pasakojo tądien autobusu atvažiavęs pas tėvą į svečius ir vienas gėręs alkoholinius gėrimus. „Tėvo namuose nebuvo, tėvas buvo darbe“, – teigė kaltinamasis. Kodėl būdamas neblaivus sugalvojo važiuoti automobiliu, nepamena, turbūt norėjo nuvykti iki parduotuvės nusipirkti dar alkoholio. Jis apsipirko parduotuvėje ir važiavo atgal į tėvo namus, kai jį sustabdė policijos pareigūnai. Jis pats nėra išsilaikęs vairuotojo pažymėjimo. Tėvas nežinojo, kad sūnus pasiėmė jo automobilį, jam neskambino ir neprašė, pasiėmė savavališkai. A. J. teisme savo kaltę pripažino.

Kupiškio rajono policijos komisariato pareigūnų teigimu, girtą vairuotoją pagauti pavyko gavus pilietiškų gyventojų pranešimą, kad Šepetoje, Liepų gatvėje, pastebėtas įtartinai pavojingai manevruojantis automobilis. Priėjus prie vairuotojo, akivaizdžiai matėsi, kad jis yra neblaivus, sklido stiprus alkoholio kvapas, kalba buvo nerišli, jis nesigynė, kad yra neblaivus, sakė, kad važiavo į parduotuvę nusipirkti dar alkoholio. Vairuotojo paklausus, kieno automobilis, iš pradžių tvirtino, kad jo, paprašius tai įrodančių dokumentų, jis jų negalėjo pateikti, po kurio laiko pradėjo sakyti, kad automobilis ne jo, o priklauso kažkam kitam.

Teismas, atsižvelgdamas į tai, kad pilietis nusikalstamą veiką padarė būdamas recidyvistu, skyrė A. J. 2,5 tūkst. eurų baudą už grubų Kelių eismo taisyklių nusižengimą ir dar priteisė išieškoti 1,75 tūkst. eurų valstybės naudai – tiek vertas automobilis „Ford Focus“.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: