GR nuotr.

Mero Ramūno Godeliausko teigimu, tokio punkto nėra ir negali būti, nes Vietos savivaldos įstatymas nenustato savivaldybės tarybos kompetencijai tokios galimybės svarstyti. „Jeigu turite klausimų, prašom, kreipkitės, suteiksime papildomą informaciją, paaiškinsim“, – sakė meras.

Tarybos narys Antanas Vagonis tęsė: „Manau, kad tokia informacija būtų naudinga, o jei dar reglamentuota, tai tik daugiau demokratijos.“

„Pagal Vietos savivaldos įstatymą, savivaldybės specialistai gyventojams atsako pagal savo kompetenciją. Meras – pagal savo, administracijos direktorius – pagal savo, specialistai – irgi pagal savo. Jei kreipiamasi į tarybos narius, visi klausimai, be išimties, būna persiųsti jiems“, – atsakė meras.

„Pagal minimą įstatymą, turi būti užtikrinta, kad būtų sudarytos tinkamos sąlygos gyventojų dalyvavimui tvarkant viešuosius reikalus. Įstatymai reikalauja informuoti, konsultuoti, viešinti konsultacijų turinį ir įtraukti į tai gyventojus. Ar mes reglamento punktus braukydami nesusiauriname viešojo žinojimo? Dėl to balsuodama aš susilaikysiu“, – paprieštaravo merui tarybos narė R. Stankevičiūtė-Vilimienė.

„Jokių problemų, kad jūs susilaikysit“, – atšovė meras.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: