GR nuotr.

Gauta peticija

Savivaldybės tarybos posėdžio metu rajono politikai balsavo, ar pritarti Peticijų komisijos sprendimui „dėl dviračio vežimosi rajono autobusuose“. Kaip teigė komisijos pirmininkė Greta Žilėnienė, gauta piliečio M. K. peticija su prašymu pakeisti keleivių ir bagažo vežimo taisykles ir leisti dviratį vežtis viešuoju transportu prilaikant tik ranka. „Savivaldybės taisyklėse nurodyta, kad dviračius autobusais galima vežti tik tam tikrose vietose, kur yra laikikliai, arba bagažo skyriuje. Todėl Peticijų komisija piliečio prašymo nutarė netenkinti, nes vežtis dviratį autobuso viduje, prilaikant tik viena ranka, yra nesaugu“, – sakė G. Žilėnienė. Tokiai Peticijų komisijos išvadai vieningai pritarta.

Siūlymas – pažymėti maršrutus

Tarybos nariai Peticijų komisijos pirmininkės teiravosi, kiekgi Rokiškio autobusų parko autobusų turi dviračių laikiklius. „Kiek teko bendrauti su Rokiškio autobusų parko vadovybe, tai mikroautobusuose galimybės vežti dviračius fiziškai nėra, o laikiklių neįmanoma įmontuoti. Bet pažadėta, kad autobusai bus peržiūrėti ir, kur įmanoma, laikikliai bus įrengti, o tokia galimybė bus pažymėta, kad keleiviai apie tai būtų informuoti“, – atsakė G. Žilėnienė.

„Tai prašytume pažymėti ir maršrutuose, kada atvažiuos autobusas su dviračių laikikliais. Kad nebūtų taip, kad žmogus laukia autobuso, kuris veža dviračius, bet taip ir nesulaukia“, – replikavo tarybos narys Gintaras Girštautas.

„Ne visada tas autobusas važiuoja tais pačiais maršrutais, jie yra keičiami. Nežinau, čia turbūt turėtų būti atskiras žmogus, kuris tai fiksuotų ir žymėtų“, – sakė G. Žilėnienė.

Žmonių mobilumas keičiasi

Tarybos nario Algio Čepulio nuomone, Peticijų komisijos sprendimas vertingas dėl to, kad atsižvelgta į keleivių saugumą. „Be jokio pykčio – noriu paprašyt Rokiškio autobusų parko, kad pažadas savivaldybei dėl dviračių laikiklių nebūtų tik pažadu. Tikrai visuomenė keičiasi, žmonių mobilumas keičiasi, derėtų pagalvoti apie laikiklius – ne tik dviračių, bet ir paspirtukų. Tai tiesiog palinkėčiau atsakingiems administracijos darbuotojams pakontroliuoti šitą veiksmą“, – pasisakė jis.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: