Tadas Barauskas ir Ignotas Adomavičius. GR nuotraukų koliažas.

Apie palaikymą ir aroganciją

Debatų metu T. Barauskas ne kartą pabrėžė, kad antrajame ture jis tikisi nurungti konkurentą vien dėl to, kad yra Rokiškio krašte gimęs ir augęs, visiems pažįstamas. „Labai daug sutinku rokiškėnų, kurie man išreiškia palaikymą. Tai man sako tie, kurie už mane nebalsavo pirmam ture“, – tikino jis.

I. Adomavičius teigė, kad, jo nuomone, žmonės gal kaip tik nebalsuos už pažįstamus, o rinksis asmenybes. „Dabar asmenybių kova. Žmonės atsižvelgs į tai, kiek tu esi pasiekęs. Ne kiek vaikų turi, aišku, tai yra gerai, bet… kiek esi pasiekęs“, – mano jis.

Tiesa, pastarasis kandidatas sulaukė anoniminio klausimo, kodėl jis skambinantis bendruomenėms ir meluojantis, esą Jonas Jarutis, Gintaras Girštautas ir Antanas Vagonis jį palaiko antrajame ture. „Dėl Jono Jaručio atsiprašau, buvau suklaidintas, A. Vagonis tikrai mane palaiko, o Gintaras Girštautas tai tikrai palaiko. Tai nereikia sakyt, kad aš meluoju“, – gunėsi I. Adomavičius.

„Tai… Liko penki kandidatai, tai aišku, ką palaikys jie“, – šyptelėjo T. Barauskas.

I. Adomavičius teigė, kad visi balsai yra lygūs. „Asmenybės, jos palaiko, bet svarbiausias yra žmogus, kuris sprendžia. Ar tai būtų mero, ar močiutės, gyvenančios Zarasuose, balsas – visi jie yra vienodi“, – dėstė I. Adomavičius.

„Vadinasi, šiuo pasakymu paneigiat, kad jų palaikymas yra niekinis“, – replikavo T. Barauskas.

„Socialdemokratai visada yra arogantiški“, –skėlė I. Adomavičius, o konkurentas atsikirto, kad rinkėjai, stebėdami debatus, jau susidarė įspūdį, kas čia iš tikrųjų yra arogantiškas.

Ar nepaklys Seimo koridoriuose?

T. Barauskas pabrėžė, kad jis, lyginant su I. Adomavičiumi, turi daugiau politinės patirties. Yra savivaldybės tarybos narys, jam nesvetima Seimo nario padėjėjo duona, dirbęs mero patarėju, vicemeru. „Esu sukaupęs didelį bagažą ir patekęs į Seimą jo koridoriuose neklaidžiosiu, iškart pradėsiu dirbti“, – įsitikinęs T. Barauskas.

I. Adomavičiaus nuomone, pirmiausia reikėtų skirti politiką nuo biurokrato. „Kaip biurokratas jūs dirbot daug, bet kokie jūsų pasiekimai? Kiek žmonių įdarbinot? Kiek mokesčių sumokėjot? Kiek stengėtės, kad jie būtų laiku sumokėti? Kiek užsienio matėt? Kiek mokat kalbų? Aš puikiai orientuojuosi Seimo koridoriuose, nors ir esu naujokas politikoje. Nereikia čia žemint kitų“, – susierzino kandidatas verslininkas.

Išsamiai – penktadienio „Gimtajame…“

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: