Virtos bulvės ir dabar miškus nuspalvinusios voveraitės – tobulas vasaros duetas ir saugi klasika. Tačiau nereikia baimintis įsileisti naujų vėjų ir skonių į virtuvę.
Ispaniška bulvių ir voveraičių tortilija
Porcijos: 4
Gaminimo laikas: 75 min. (25 min. ruošti ir 50 min. kepti)
Reikės: 500 g šviežių bulvių, 300 g voveraičių, 3 mažų svogūnų, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, 1 ryšulėlio šviežių petražolių, 8 kiaušinių, ½ šaukštelio maltos paprikos, druskos, pipirų.
Gaminame:
- Nuplaukite ir gerai nušveiskite bulves. Sudėkite jas į puodą, su vandeniu, pasūdykite ir išvirkite. Nusausinkite, ataušinkite ir supjaustykite storais griežinėliais.
- Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūnus. Kruopščiai nuvalykite voveraites, nuplaukite, nusausinkite ir didesnes pasmulkinkite.
- Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir pakepkite svogūnus ir voveraites ant didelės ugnies, kol lengvai paruduos. Pagardinkite druska, pipirais ir pabarstykite smulkintomis petražolėmis.
- Įkaitinkite orkaitę iki 165 °C (su ventiliatoriumi). Į didelį dubenį įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska ir pipirais, sudėkite maltą papriką, bulves ir voveraičių mišinį. Švelniai išmaišykite.
- Ištepkite kepimo formą alyvuogių aliejumi ir supilkite mišinį. Kepkite 20-30 min.
- Išėmę iš orkaitės, leiskite kelias minutes atvėsti. Patiekite karštą arba šiltą, kartu su šviežiomis salotomis. Tiks ir sotiems pusryčiams, ir priešpiečiams, ir net vakarienei – skanaus!
Bulvių ir cukinijų blynai su voveraičių padažu
Porcijos: 6
Gaminimo laikas: 20 min.
Reikės: 1 kg šviežių bulvių, 500 g cukinijos, 2 kiaušinių, 4 šaukštų miltų, druskos, pipirų, 200 g voveraičių, 2 šaukštų sviesto, 1 puodelio grietinėlės, 1/2 svogūno, ryšulėlio šviežių petražolių.
Gaminame:
- Bulves ir cukiniją sutarkuokite vidutinio dydžio tarka (ne į košę, o į „drožles“ – blynai bus traškesni). Mišinį nuspauskite, sudėkite kiaušinius, miltus (jeigu gerai nuspausite, miltų gali reikėti mažiau arba išvis apsieisite be jų) ir prieskonius, gerai išmaišykite.
- Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir kepkite nedidelius blynelius, kol taps auksinės spalvos.
- Kitoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną ir nuvalytas voveraites, švelniai pakepinkite ant mažos ugnies, pabarstykite druska, tada uždenkite ir šiek tiek patroškinkite.
- Supilkite grietinėlę, įdėkite kelias petražolių šakeles, pagardinkite druska, pipirais ir kelias minutes patroškinkite, kol padažas sutirštės.
- Bulvinius blynus apliekite padažu, apibarstykite smulkintomis šviežiomis petražolėmis ir mėgaukitės!
SKANAUS
IKI inform.









































