Talentų duetas: Giedra Julija Tutkutė ir Marius Pupkovas. A.Minkevičienės nuotr.
Talentų duetas: Giedra Julija Tutkutė ir Marius Pupkovas. A.Minkevičienės nuotr.

Sekmadienį po pietų Juodupės miestelio kultūros namai turėjo lūžti nuo žiūrovų, nes karališkais instrumentais – arfa ir fleita – pasaulinio lygio kūrinius atliko pripažinti talentai. Tačiau juodupėnų klasikinė  muzika ir jausminga poezija nesudomino: salėje susirinko vos kelios dešimtys žiūrovų.  Bet tie, kurie nepatingėjo ateiti, gavo gerą porciją aukšto  lygio meno.

Arfa skambino dešimtmetė vilnietė Giedra Julija Tutkutė, mūsų krašte koncertavusi ne kartą. Jos šaknys – šalia Juodupės esančiame Didsodės kaime, nes čia gyvena seneliai ir čia gimė mama.

Giedra Julija Tutkutė.A.Minkevičienės nuotr.
Giedra Julija Tutkutė.A.Minkevičienės nuotr.

Talentinga muzikantė arfa skambina nuo trejų metų, yra dalyvausi ir puikiai pasirodžiusi konkursuose mūsų šalyje ir užsienyje. Ji daug koncertuoja, koncertai vyksta salėse ir bažnyčiose.

giedra3

Giedra Julija prieš koncertą arfos stygų ieškojo ir salėje...
Giedra Julija prieš koncertą arfos stygų ieškojo ir salėje…

Tris fleitas, kaip sakė, vieninteles tokias Lietuvoje, iš kurių viena ypatingai reta, atsigabeno žinomas šalies fleitos muzikos atlikėjas Marius Pupkovas.

Marius Pupkovas.
Marius Pupkovas.

Jis yra subūręs šalyje vienintelį fleitininkų orkestrą B. Dvariono muzikos mokykloje. Fleitos virtuozas daug koncertuoja šalyje ir užsienyje, yra konkursų prizininkas ir laureatas.

giedra4

Atlikėjai muzikavo po vieną ir drauge, jų kūrinių pertraukose jausmingas eiles skaitė mūsų kraštietis aktorius Ferdinandas Jakšys. Renginio vedėjas kraštietis, žymus kalbininkas Donatas Smalinskas sakė, jog šios komandos idėja – aplankyti kuo daugiau šalies miestų ir miestelių ir jų gyventojams suteikti galimybę prisiliesti prie aukšto meninio lygio kultūros.

Į koncertą atėję žiūrovai nepasigailėjo, tik, kaip ne vienas po šventės sakė, buvo gėda kad tiek mažai kam Juodupėje tikrasis menas rūpi.

giedra11

giedra 10giedra16

IMG_5012

 

Subscribe
Informuoti apie
guest
1 Komentuoti
Naujausius
Seniausius Įvertinimą
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
xxccccc
xxccccc
2016 26 liepos 11:14

Labai daug informacijos pateikta… niekada beveik nebūna skelbimų apie renginius Juodupėje.

Rekomenduojami video: