LIDL nuotr.

Norint maitintis įvairiau, tereikia išmonės, smalsumo ir noro. O tam gali pasitarnauti atsigręžimas į skirtingų kultūrų virtuves, pavyzdžiui, Indijos. V. Radzevičius siūlo išbandyti itin paprastą šios šalies receptą – lęšių troškinį „Dal“.

Reikės (4 valgytojams):

450 g natūralaus jogurto;

1 šaukšto rudojo cukraus;

5 stiklinių vandens;

1 stiklinės lęšių (vandens kiekis gali skirtis priklausomai nuo lęšių, todėl vadovaukitės gamintojo rekomendacija);

½ šaukštelio ciberžolės miltelių;

2 laurų lapų;

druskos pagal skonį;

1 šaukšto lydyto sviesto (angl. ghee) arba aliejaus;

1 šaukštelio garstyčių sėklų;

2–3 šaukštelių paprikos miltelių;

1 šaukštelio tarkuoto imbiero.

 

Gaminimo eiga:

  1. Jogurtą ir rudąjį cukrų sumaišykite su stikline vandens ir atidėkite į šalį.
  2. Lęšius nuplaukite kiaurasamtyje ir suberkite į verdantį vandenį. Kai užvirs antrą kartą, pavirkite apie 10 minučių. Nugraibykite putas.
  3. Suberkite laurų lapus, ciberžolės miltelius, druską, išmaišykite, uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies, kol lęšiai išvirs. Išgriebkite laurų lapus.
  4. Mažame puode įkaitinkite sviestą arba aliejų. Ant vidutinės ugnies pakaitinkite juodųjų garstyčių grūdelius. Puodą trumpam uždenkite – kol nutils grūdelių spragėjimas. Tada suberkite likusius prieskonius. Maišydami truputį pakaitinkite, tada supilkite šį padažą į jogurtą, išmaišykite ir supilkite jogurtą į puodą su lęšiais. Maišydami dar kartą užvirinkite.
  5. Gamindami šį patiekalą stebėkite tirštumą – jis turi būti ne per skystas ir ne per tirštas. Prireikus, įpilkite daugiau vandens.

Skanaus!

LIDL inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest


0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: