R. Keliuotytės nuotr.

Tradiciniu tapusio vištienos sultinio, kaip ir kugelio bei bulvinių blynų, receptą į Lietuvą atgabeno žydai. Jis ne tik pasotina, sušildo, bet ir gydo nuo peršalimo, padeda atkurti organizmo jėgas po sunkių ligų. Ne veltui sena patarlė byloja, kad geras sultinys net mirusįjį prikelti gali. Gydančią sriubą išvirti greitai išmoko ir lietuvių šeimininkės. Ji verdama laikantis kelių svarbiausių taisyklių. Geram sultiniui reikia naminės, ne paukščių fabrike užaugusios vištos. Su paukštynų broileriais tikrai neprasisuksit – gausit birzgaliuką, o ne sultinį.

Sultinys būna verdamas iš gyvūnų dalių, kurių įprastai šiais laikais mes nevartojame – kaulų ir kaulų čiulpų, sausgyslių ir raiščių. Šios dalys turi vertingų dalykų, kadangi juose koncentruojasi daugelis mineralų.

Išsamiau skaitykite „Gimtajame…“

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: