Praėjusius šeštadienį ir sekmadienį šurmuliavusioje tradicinėje šventėje “Kuc kuc Kamajuos” pristigo pagrindinio šventės akcento – plikytų, rankų darbo “barankų”. Jų kepimo tradiciją nuo Smetonos laikų išsaugojo “Kepėjėlės” bendrovė. Būtent šiam gaminiui praėjusią savaitę Žemės ūkio ministerijoje suteiktas Tautinio paveldo sertifikatas, patvirtinantis šį gaminį esant autentišku kulinarinio paveldo produktu.
Šeštadienis – jaunimui
Kelių dešimtmečių tradicijos vedini spalio antrąjį savaitgalį Kamajai rengia šventę “Kuc kuc Kamajuos”. Pirmoji šventės diena sporto ir kitais pramoginiais renginiais buvo skirta jaunimui. Seniūnijos miestelių komandos aistringiausiai rungėsi krepšinyje. Nesunku buvo suprasti, kad kai kurie kaimiečiai prisiviliojo grįžti namo studentus, kad šie stotų po krepšiais už savo kaimą.
Moksleiviai ir dar jaunesni vaikai daug išmonės demonstravo jaunimo amatų kiemeliuose. Šventėje linksmino uteniškių koncertas, Bajorų lėlių spektaklis. Vakare aikštę nutvieskė fejerverkai, po kurių iki išnaktų tęsėsi diskoteka.
Visas straipsnis antradienio „Gimtajame…“
Aldona Minkevičienė, Sigita Kilkuvienė