Rokiškio Senamiesčio progimnazijos Laibgalių skyriaus pedagogė Dainora Mineikienė siūlo savaitgalį palepinti namiškius vafliais. Jų kepimo receptą ji sužinojo iš močiutės.
Reikia 6 kiaušinių, 6 šaukštų grietinės, 150 g kepinių margarino, 1,5 stiklinės cukraus, miltų dėti tiek, kad gautume kietos grietinės tešlą. Kiaušinius išplakti su cukrumi, sudėti grietinę ir supilti ištirpintą, bet pravėsusį margariną, išmaišyti ir dėti miltus. Vafliai kepami specialioje elektrinėje vaflinėje, į ją dedami šaukštu. D. Mineikienė šįkart vaflius pagardino šokoladiniu pudingu, kurį įsigijo prekybos centre ir išvirė piene. D. Mineikienė sakė, jog vafliai skanūs ir be jokio įdaro, tačiau juos galima valgyti su uogiene ar šviežiomis uogomis.
Dalia Zibolienė