Porcijos: 4
Gaminimo laikas: 30 min.
Reikės: 450 g šviežios vištienos krūtinėlės, 2 vidutinio dydžio cukinijų, 1/4 puodelio balzamiko acto, 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus, 2 česnako skiltelių, 2 šaukštelių cukraus (jei jo visiškai nenaudojate – pakeiskite pasirinktu saldikliu), 1 šaukštelio garstyčių, 1 šaukštelio itališkų prieskonių, 1/4 šaukštelio granuliuoto česnako, 1/4 šaukštelio svogūnų miltelių, 1/4 šaukštelio druskos, fetos, šviežio baziliko lapelių.
Gaminame:
- Dubenyje gerai sumaišykite balzamiko actą, aliejų, išspaustą česnaką, cukrų, garstyčias ir likusius prieskonius.
- Supjaustytą vištienos krūtinėlę įdėkite į užspaudžiamą maišelį arba uždengiamą indą ir įpilkite pusę marinato, įmasažuokite. Į kitą maišelį ar dubenį sudėkite storais griežinėliais pjaustytas cukinijas ir supilkite likusį marinatą. Mėsą ir daržoves marinuokite mažiausiai 30 minučių.
- Įkaitinkite grilį iki 200 laipsnių.
- Ant iešmelių pakaitomis verkite vištieną ir cukiniją. Jeigu naudojate medinius iešmelius, juos prieš tai 30 minučių pamirkykite vandenyje, kad nesudegtų.
- Kepkite ant grilio 5–6 minutes iš kiekvienos pusės.
- Papuoškite šviežiai supjaustytu baziliku ir sutrupinta feta.
IKI inform.









































